El primer festival metropolità de dansa acollirà 100 espectacles la primera quinzena de març

  0
  gala_dansa_port_2017 (1).jpg

  27/09/2017 – El projecte vol fer arribar espectacles de nivell internacional a diferents localitats, entre elles Badalona.

  El primer festival metropolità de dansa que impulsa Barcelona al costat de sis localitats, entre elles Badalona, acollirà un centenar d’espectacles internacionals, nacionals i locals de l’1 al 18 de març. Hi haurà un projecte de dansa dins del metro en moviment que ens vincularan a tots. El Metro, ens amplifica la Barcelona real”, ha remarcat el comissionat de Cultura barceloní, Xavier Marcé.

  L’Hospitalet, Cornellà, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Santa Coloma, Badalona i Esplugues estan implicades en aquesta iniciativa, els detalls de la qual es desvetllaran en un acte al novembre. Si va avançar que la inauguració transcorrerà en una de les localitats confrontants de la capital catalana, la qual cosa té una “dimensió simbòlica important”.

  L’objectiu del certamen, que comptarà amb un pressupost d’1,2 milions, és generar un moviment de públics, especialment dels de la capital catalana a la resta de ciutats, i “regenerar la vida cultural i artística” de totes les localitats, ha argumentat el comissionat. El certamen pretén, en primer lloc, “tenir la millor programació i el més estesa pel territori”, i, en segon lloc, incentivar els continguts i produccions locals implicant els col·lectius de les diferents poblacions.

  Es tracta de fer “dinàmiques culturals el més obertes possibles”, i és que mai anteriorment un festival internacional havia nascut de l’impuls d’un conjunt de localitats metropolitanes, que no descarten sumar noves localitats. De fet, Terrassa i Sant Cugat del Vallès han demanat entrar, cosa que regidors i comissionat veuen amb bons ulls amb la finalitat de teixir dinàmiques culturals “el més obertes possibles”.

  Sobre la programació, Marcé ha dit que alguns espectacles solament comptaran amb una funció, uns altres circularan per diferents sales, uns altres transcorreran al carrer i alguns en espais atípics per generar diàlegs amb altres disciplines o bé per remarcar una funció social.