El Ple municipal reprova l’alcaldessa per donar suport institucional als imputats pel 9N

  0
  39
  IMG_9362.JPG

  28/10/2015 – El PP presenta una moció de reprovació contra Dolors Sabater que ha estat recolzada pel PSC i Ciutadans.

  El Ple municipal ha reprovat aquest dimarts l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, per donar suport institucional als imputats per la consulta del 9N, tot assistint “a una manifestació partidista a favor de la independència de Catalunya utilitzant el seu càrrec institucional”, segons afirma la moció presentada pel Partit Popular i recolzada per Ciutadans i PSC.

   

  Els ‘populars’ ja havien estat crítics fa uns dies amb l’assistència de Sabater a les portes del TSJC, un acte que havien qualificat de “vergonyós”. Amb la moció, volien projectar la seva postura al Ple, buscar els suports que, tot i ser una incògnita inicialment, han acabat trobant i donar un toc d’atenció al govern. No gaires dubtes aixecava la posició de Ciutadans, que previsiblement votaria a favor d’una proposta de reprovació del suport municipal a l’independentisme, i així ho va acabar fent. El gran interrogant era el grup socialista, que finalment es va unir i va  reprovar l’alcaldessa per utilitzar per utilitzar un símbol institucional com la vara en la manifestació davant el TSJC.

   

  “Esteu tergiversant els fets”, va expressar Dolors Sabater, que va acusar Albiol de dir “mentides”. L’alcaldessa de Guanyem assegura que va assistir per defensar el “dret democràtic de la ciutadania a opinar”, més enllà “de la ideologia o el posicionament de cadascú”. “No porto mai cap signe que pugui identificar-me amb una posició que no representi tota la ciutat. Tinc molt en compte la pluralitat de Badalona. No va ser una manifestació independentista i ho tornaria a fer”.

   

  La moció va prosperar amb els vots de PP, C’s i tres del PSC, ja que la regidora Conxita Botey va sortir de la sala durant el moment de la votació. L’exalcaldessa Maite Arqué va ser present per donar suport a Dolors Sabater.

   

  El PSC també critica Garcia Albiol per “trencar la convivència”

   

  Tot i votar favorablement la moció presentada pel PP, el PSC no només reprova que Dolors Sabater assistís a una protesta com la de suport a Artur Mas i el 9N amb la vara d’alcaldessa, sinó que també denuncia que Xavier Garcia Albiol estigui presents a manifestacions en les que hi ha banderes “preconstitucionals” i que sigui responsable “de trencar la convivència” de la població catalana. “Critiquem el joc de banderetes d’uns i d’altres; els extrems es toquen”, va apuntar el president del grup, Álex Pastor. El socialista va instar tots dos representants a “treballar pels veïns” i deixar el debat sobre l’independentisme.

   

  Una estona abans de la reprovació de l’alcaldessa, la qüestió sobiranista va ser objecte de debat mitjançant una moció de CiU de suport als imputats pel 9N, que va ser rebutjada, també degut al posicionament del PSC, que va votar contràriament.