El Ple vol portar al Tribunal Constitucional la nova reforma de l’administració local

  0
  IMG_4786.JPG

  06/03/2014 – Amb l'únic vot contrari del PP, el Ple proposa presentar davant el TC un recurs d'inconstitucionalitat a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) aprovada el passat mes de desembre del 2013 pel govern de l’Estat.

  El Ple de l'Ajuntament, amb l’únic vot contrari del PP, va aprovar la passada setmana una moció impulsada per PSC, CiU i ICV-EUiA que proposa  presentar davant el Tribunal Constitucional un recurs d'inconstitucionalitat a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) aprovada el passat mes de desembre del 2013 pel govern de l’Estat. 

   

  El recurs està sent impulsat per la pràctica totalitat dels ajuntaments catalans i, en ser competència del Ple la decisió de presentar recurs davant del TC, el govern del PP estaria obligat al compliment de la moció i executar els acords.

   

  Segons els grups de l’oposició, la LRSAL  aprofita la situació de crisi econòmica per modificar l’estructura de l’estat espanyol i recentralitzar amb l’excusa de la sostenibiliat econòmico-financera i eliminar les competències que en matèria d’atenció a les persones han desenvolupat els municipis durant 35 anys. Tanmateix, diuen, vulnera l’Estatut de Catalunya en matèria d’organització territorial i de règim local.