El polèmic eslògan d’Albiol i el PP, denunciat al Parlament Europeu

  0
  eslogan PP.jpg

  12/05/2015 – L'expressió de campanya 'Netejant Badalona' ha aixecat una gran polseguera política els primers dies de campanya.

  L’expressió va aconseguir aixecar polèmica els dies que van seguir a la seva presentació com a candidat al Teatre Blas Infante. “…par a seguir netejant Badalona. Vosaltres ja m’enteneu”. La frase li va valer moltes crítiques i un bon grapat de titulars a l’alcalde Xavier Garcia Albiol. Semblava que la polèmica utilització del verb ‘netejar’ quedaria ancorada en aquell discurs i no se’n tornaria a saber res. Res més lluny de la realitat. Els primers dies de campanya, l’eslògan “Netejant Badalona” ha reaparegut, juntament amb el de “La recepta funciona”, per incendiar l’ambient polític a la ciutat i fora de les fronteres locals. A les xarxes socials, amb una ‘picabaralla’ amb el periodista Jordi Évole inclosa; fent-se viral i sent parodiat a Internet. Fins a Brussel·les, de fet, ha arribat la frase de campanya ‘popular’.

   

  La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, va reprovar ahir l’eslògan i les seves “innegables connotacions xenòfobes” i ha instat a la Comissió Europea a prendre mesures “de forma immediata i retirar una campanya que atempta contra la legislació europea en matèria de lluita contra la xenofòbia i el racisme”. L’eurodiputada ha qüestionat si el govern espanyol no hauria d’actuar, en comptes d’ignorar la decisió del Consell de Ministres de Justícia i Interior de la UE de sancionar “les conductes intencionades a incitar de forma pública la violència o l’odi dirigit contra un grup de persones”.

   

  Avui mateix, d’altra banda, la coalició local d’ICV-EUiA anunciarà, juntament amb l’europarlamentari Ernest Urtasun, que els ecosocialistes portaran el lema del PP al Parlament Europeu en considerar-lo “racista i xenòfob”. En tot moment, Garcia Albiol s’ha defensat argumentant que no parla d’immigració, sinó d’aquelles persones que creen problemes de convivència i incivisme.