El polígon de Les Guixeres, la Ciutat del Motor

  0
  IMG_2054.JPG

  12/06/2015 – Aquest 2015, 14 concessionaris instal·lats al polígon han decidit col·laborar i unir esforços sota el nom de la Ciutat del Motor per convertir Les Guixeres en un referent automobilístic al Barcelonès Nord i Baix Maresme.

  Badalona té al polígon de Les Guixeres una de les zones amb més àmplia i potent oferta automobilística del Barcelonès Nord, si no la més. Tan sols dos carrers, amb pocs metres de distància, concentren més d’una desena de concessionaris oficials de les marques més importants del mercat. Tenint en compte aquest factor positiu i d’avantatge, un nodrit grups dels negocis amb seu al polígon van decidir explotar aquest tret singular i únic a nivell comarcal i treure profit a la seva unió i anar un pas més enllà de la proximitat geogràfica.

   

  Un grup de 14 concessionaris d’automòbils ubicats al Polígon de les Guixeres de Badalona van presentar fa unes setmanes, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), la marca Ciutat del Motor. Es tracta d’un projecte comú amb la voluntat de dinamitzar aquest sector empresarial de la ciutat mitjançant un programa d’accions que localitzi l’espai de referència automobilístic de venda i reparació de vehicles del Barcelonès Nord i el Baix Maresme.

   

  Una de les primeres accions que aquest conglomerat de negoci ha impulsat és trasllada la Fira de l’Automòbil, celebrada des del 2012 a la Rambla de la ciutat, al propi polígon per primera vegada mitjançant un programa d’activitats per a famílies durant tot el cap de setmana del 12, 13 i 14 de juny. Els concessionaris també pretenen guanyar visibilitat incorporant, gràcies a un acord amb l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Badalona i Via Pública, diferents senyals vials que posicionin la zona de referència automobilística de la ciutat. Tanmateix, continuaran treballant per millorar tots els accessos a aquesta zona de la ciutat.

   

  La nova agrupació de concessionaris també té vida pròpia a la xarxa mitjançant la creació de continguts que donen consells sobre la compra i venda de vehicles, sobre conducció eficaç i sobre viatges per realitzar per carretera. També està previst que durant l’any es realitzin activitats, des de presentació de vehicles fins a ponències del sector de l’automòbil.

   

  Els concessionaris que integren la Ciutat del Motor Badalona – Les Guixeres són:

  Ford- Covesa Vehiculos, SL,

  Opel- Mastergas, S.A.,

  Skoda – Mogadealer, SL,

  Toyota- Mastertrac, S.A.,

  Volkswagen – Mogauto, S.A.,

  Mercedes Benz- MB Motors, S.A.,

  Hyundai – Motorprim, SL,

  Peugeot – Auto Almogavers de Plana Motor, SL,

  Seat – Lesseps Motor, SL,

  Kia- Automòbils AR Motor, SL.,

  Audi -Motorsol Import, SL

  Citroën – automoció Badalona CRC SL.

  Subaru-Badalona CRC SL,

  Nissan Romauto.

   

  Optimisme entre el sector

   

  El mercat català de turismes i vehicles ha tornat a créixer aquest maig, quan s'han venut 13.809 unitats, un increment del 5,5 % en relació amb el mateix mes del 2014, impulsat per l'entrada en vigor de les ajudes directes a la compra del pla PIVE 8. Al conjunt d'Espanya, el mercat ha registrat també un nou augment, del 14 % en taxa interanual, i 94.030 unitats, segons les dades de les associacions de fabricants (Anfac), venedors (Ganvam) i concessionaris (Faconauto). En l'acumulat de gener a maig del 2015, les vendes a Catalunya assoleixen un total de 65.615 unitats, el 22,13 % més que en el mateix període de l'any anterior.

  Si s'analitzen les dades per comunitats, al capdavant de les matriculacions s'hi ha situat al maig Madrid (amb 33.082), seguida de Catalunya (13.809) i País Valencià (12.909). Per contra, on menys registres hi ha hagut ha estat a Ceuta-Melilla (154), a La Rioja (395) i Cantàbria (724).

   

  Una coordinació forjada sobre la concentració automobilísitca
   

  “Coordinats tenim més força”. La unió dels 14 concessionaris sobre una mateixa plataforma està forjada en la concentració d’un mateix sector en un espai determinat, un fenomen que, a simple vista, podria semblar perjudicial per als venedors però que “el marcat valora molt” i que aporta més beneficis que desavantatges, explica el portaveu de la Ciutat del Motor, Xavier Amich. “Per al client tot són avantatges. Pot veure molts models i marques una mateixa tarda, i nosaltres tenim l’oportunitat de captar la seva atenció”. Més enllà de la pròpia venta, diu Amich, constituïts en una sola entitat poden realitzar reclamacions comunes a l’administració o invertir plegats en la difusió publicitària. A banda de la fira, una de les primeres iniciatives de la Ciutat del Motor va ser demanar a l’Ajuntament millora en la senyalitzacions, la mobilitat, l’arribada de les línies d’autobusos i un millor accés des de l’autopista amb una sortida addicional.

   

  La Ciutat del Motor és, a dia d’avui, una de les grans concentracions automobilístiques de la província, com ho són la Ciutat del Motor de Sant Boi, la zona de la Maquinista o Mataró. No obstant, la de Badalona no s’ha donat gaire a conèixer, no és molt visible i això és una de les qüestions que volen canviar: guanyar presència, atraure més marques i esdevenir una referència a tota la comarca. Per això continuaran organitzant activitats i promocions durant tot l’any, més enllà de la fira, invertiran en publicitat i màrqueting i s’estan fent visibles a Internet a través d’una pàgina web i les xarxes socials.