El Pont del Petroli ha estat la meta del Campionat d’Espanya de Piragüisme

  0
  piraguisme.jpg

  07/06/2016 – Més de 170 palistes d'arreu d'Espanya van remar per les aigües del litoral badaloní i barceloní.

  Els palistes d'Astúries han dominat i monopolitzat la categoria reina de la Copa d'Espanya de Piragüisme que es va celebrar el passat dissabte, 4 de juny, en les aigües de Badalona i Barcelona. Més de 170 palistes, procedents de 29 clubs diferents, van prendre la sortida.

   

  Walter Bouzan, del CDB Oviedo Kayak, es va alçar amb la victòria després d'invertir 53 minuts i 59 segons en un fantàstic recorregut de més de 15 quilòmetres, on el punt de sortida era el Port Olímpic de Barcelona i la meta estava situada sota els pals del famós Pont del Petroli de Badalona, davant de la fàbrica de l'Anís del Mono. Destacar que Bouzan ha guanyat sis medalles en les darreres sis edicions dels Mundials de Piragüisme (dos ors, tres plates i un bronze) en la modalitat de K2.

   

  Per la seva part, Álvaro Fernández s'ha situat en el segon lloc, del Club Covadonga de Gijón, a 1 minut i 8 segons del guanyador i tercer per a Federico Vega, de la Sociedad Ribadesella, a 1 minut i 58 segons. El quart i cinquè lloc van ser també per als asturians Luis Amado Pérez i Daniel Sánchez Villoria.

   

  "Esperàvem un mar molt diferent del que finalment vam tenir, i crec que el mar de fons i l'escàs vent, possiblement va terminar per afavorir als que venim de l'escala de les aigües tranquil·les de la pista i el riu", va destacar el guanyador Bouzan. Mentre que Fernández confirmava que "és un luxe poder gaudir d'aquest esport en l'entorn tan singular com el litoral de Barcelona; som un esport minoritari i sovint ens movem en entorns més amagats, així que poder tenir aquest protagonisme en una ciutat com Barcelona és fantàstic".

   

  D'altra banda, en la categoria reina femenina, la victòria va ser per Amaia Osaba, del Club Piragüismo Pamplona, qui va invertir 1 hora, 1 minut i 57 segons en completar el recorregut de 15,5km. El segon lloc va ser per a Chloe Burnett, del Club Amigos del Piragüismo de Canaris, a 37 segons de la navarresa; i el tercer lloc per a Aurora Figueras, del Club Natació Banyoles, a un minut i 35 segons.

   

  A nivell de clubs, els tres primers llocs van correspondre respectivament al RCN Palma amb 387 punts, el Club de Mar Mallorca amb 340 punts i CN La Vila Joiosa amb 285 punts.