El PP abandona el Ple durant un debat de la situació catalana sense mocions

  0
  pp ple.jpg

  02/11/2017 – El grup municipal es va aixecar de la bancada després de sentir les intervencions del Pacte per la República i la comunitat educativa.

  Els grups municipals de l'Ajuntament de Badalona van retirar aquest dimarts totes les mocions relacionades amb la situació de la política catalana. Entre les propostes de diferents partits hi havia dues encaminades a reprovar el regidor del Partit Popular Xavier Garcia Albiol per les seves acusacions sobre presumpte adoctrinament independentista a les escoles catalanes.

   

  D'una banda, el Partit Demòcrata pretenia reprovar l'exalcalde i fer palès el rebuig del Ple, a més de demanar-ne la dimissió, mentre que les forces de govern presentaven una segona moció amb l'acord subscrit pel Consell Escolar Municipal, que fa uns dies va aprovar unànimement la seva condemna a les paraules d'Albiol.

   

  Tot i que les mocions es van retirar, sí es van mantenir les paraules: la representant del Consell Escolar i directora del col·legi Rafael Casanova, Roser Martín, i la portaveu del Pacte Local per la República, Lola Martínez Sala. Un cop acabades les intervencions, el regidor del Partit Demòcrata, Pere Martínez Carreté, va aprofitar el seu torn per carregar contra Garcia Albiol, que ja no hi era present.

   

  Arribats a aquest punt, la resta de regidors es va aixecar i va abandonar la sala, mentre els grups continuaven amb les seves paraules. El gest va ser criticat a les xarxes i l'alcaldessa Dolors Sabater va titllar el PP de “nul·la capacitat de diàleg”.

   

  Fonts del partit han explicat que van marxar en veure que el Partit Demòcrata s'havia saltat el pacte contret a la Junta de Portaveus, pel qual es retiraven les mocions i es renunciava al torn de paraules. “Vam respectar i sentir les paraules ciutadanes però vam marxar quan es va incomplir el compromís de la junta de portaveus”.