El PP demanarà un increment del 4% de la partida de personal del pressupost

  0
  bef40a61-9642-4302-a2f0-4b6cdb9cfcd5.jpg

  12/03/2016 – El PP critica que la partida del capítol de la plantilla municipal hagi baixat "en més de mig milió".

  El PP de Badalona demanarà un augment del 4% de la partida destinada a la despesa de personal dins del pressupost municipal. El grup municipal s’ha reunit amb els sindicats PSU, UGT, CCOO i SFP per parlar i informar de les reclamacions que realitzarà durant els propers dies a través de les al·legacions als comptes aprovats inicialment per l’executiu.

   

  Els ‘populars’ critiquen que, “lluny d’apujar un 1% el pressupost destinat a aquesta partida tal i com marca la Llei General de Pressupost de l’Estat, l’han retallada en més de mig milió”. “Estem davant d’una regressió molt dura en les polítiques de gestió de personal que, sense dubte, comportarà un greuge molt important per a tots els treballadors de l’Ajuntament de Badalona, exclama el portaveu del PP, Juan Fernández.

   

  A més, el PP també reclamarà el pagament dels 900.000 euros d’una paga de productivitat compromesa durant el darrer mandat, que alguns sindicats ja van reclamar el mes de novembre.

   

  Pèrdua de més de 100 treballadors des de 2011

   

  El responsable d’Hisenda, Jose Téllez, matisa que el capítol global de salaris ha baixat un 1% degut a la reducció de 300.000 euros en sous de càrrecs directius i de confiança i a la pèrdua de progressiva que la plantilla ha patit els darrers anys. Explica el regidor que l’Ajuntament ha perdut un total de 136 treballadors des de 2011, jubilats, les places dels quals no es poden amortitzar degut a les lleis de racionalització de l’Estat, recorda. Enguany, no obstant, el Consistori podrà començar a cobrir el 50% de les jubilacions que es produeixin d’ara en endavant.

   

  Tot i la baixa del capítol global, Téllez ressalta que els sous dels treballadors pujarà l’1% que dicta la llei i que es retornarà un quart de la paga de Nadal retallada el 2012. A més, dins del pressupost, hi ha previstes set incorporacions d’agents de la Guàrdia Urbana mitjançant convocatòria d’oposicions, a més d’alguns processos de promoció interna.