El Prat fa caure al líder (74-60)

0
    32
    DSC_0308.JPG

12/11/2014 – Un gran últim parcial ha donat el triomf als potablaves contra el MyWiGo Valladolid i permet al vinculat sumar la segona victòria del curs.

Tres cistelles consecutives d’un actiu Zoran Nikolic resultaven ser la carta de presentació del CB Prat davant del líder, un sorprenent Valladolid que, tot i no disposar de la plantilla al complet, arribava al Baix Llobregat sense haver perdut cap duel.

El bon inici de Nikolic (6-2), no podria tenir continuïtat, ja que el jove pivot es carregaria amb dues personals tot just al primer quart i hauria de marxar a la banqueta. Els compassos inicials del duel estarien marcats per la manca d’encert exterior.

Un triple esporàdic de Pino situava al Valladolid per davant per primer cop (6-7), però només sortir a pista, Alberto Abalde completava un 2+1 que li tornava el domini al conjunt potablava (11-7). El jove equip d’Agustí Julbe patia per tal de controlar el rebot defensiu, i això ho aprofitava el Valladolid per acabar el primer quart enganxat (17-16).

Abalde, endollat des de l’inici, protagonitzava una gran sortida de segon quart, amb dos triples consecutius, el segon d’ells ben puntejat per la defensa visitant (23-16). El Valladolid, però, anava fent la goma i entre Rakocevic i De la Fuente anaven fent feina (25-25).

A continuació, diverses accions verticals dirigides per Agustí Sans permetien al Prat obrir un petit forat (31-25). Jugant atacs curts, els potablaves se sentien més còmodes que esgotant les possessions. El partit arribava al descans amb més errades que encerts, i amb el Valladolid perdonant moltes opcions des del tir lliure (32-27).

Només sortir dels vestidors, Zoran Nikolic calcava el seu inici de partit, sent el protagonista ofensiu del Prat amb un 2+1 i un cop de dits que impulsaven al vinculat (37-29). El Valladolid reaccionava de la mà de Román Montáñez, sempre disposat a assumir la responsabilitat en els moments difícils (46-41).

El desencert exterior morat i les accions de Gerbert Martí propiciaven que els d’Agustí Julbe anessin mantenint la renda favorable. A més, les faltes forçades per un Víctor Serrano imperial en el rebot el feien anar a la línia i disparaven als locals (50-41). La tornada a pista d’Úriz, però, permetia a l’equip de Porfi Fisac tancar el tercer quart només set punts per sota (50-43).

Durant el darrer parcial, la tempesta potablava s’acabaria de despertar. Tot i la gran tasca de Mikel Úriz, dos triples de Nogués i Abalde i un contraatac finalitzat per Gomila forçaven el temps mort visitant, a 6:40’ pel final (60-49). El Prat marxava responent la zona del Valladolid amb un nou triple de Gomila i fent una gran tasca defensiva durant els darrers compassos del duel (63-49). L’equip de Porfi Fisac retallaria fins al 63 a 54, però llavors el caràcter de Serrano per anar a buscar el rebot ofensiu tornaria a donar aire al Prat (65-54).

Tot seguit, José Nogués liquidava per complet les opcions de líder anotant de tres i entre Gomila i Abalde tancaven el partit amb diverses accions personals (74-60). L’aler gallec, amb 16 punts, 6 rebots i 1 assistència ha fet un bon partit, igual que Víctor Serrano (11 punts, 13 rebots i 26 de valoració) i José Nogués (10 punts i 4 rebots), el qual ha estat molt actiu en defensa.

Tot i els seus problemes de faltes, Nikolic ha acabat amb 11 punts, 4 rebots i 12 de valoració en només 10 minuts. El Prat, amb set partits disputats, és novè amb un balanç de 2/5, a l’espera de la resta de partits de la jornada.

Fitxa tècnica:

CB Prat Joventut (74): Vilanova (1), Abalde (16), Ros (-), Nogués (10), Martí (8), Serrano (11), Gomila (9), Sans (8), Amo (-) i Nikolic (11).

MyWigo Valladolid (60): Seck (2), Lucas (17), Montáñez (8), Pino (3), Arranz (-), Úriz (12), Martínez (-), De la Fuente (10), Stobart (2) i Rakocevic (6).

Parcials: 17-16 / 15-11 / 18-16 / 24-17

Rebots: Serrano (13) / Pino (8)

Assistències: Vilanova (8) / Úriz (10)

Incidències: partit corresponent a la setena jornada de la LEB Or, disputat al pavelló Joan Busquets.