El Prat perd a Barris Nord (81-70)

0
    18

08/11/2014 – Els potablaves cauen en el derbi català jugat contra l’Actel Força Lleida, tot i el gran partit de Gerbert Martí.

El CB Prat va sumar ahir al vespre a Barris Nord la cinquena derrota de la temporada, la tercera de forma consecutiva. Al vinculat de la Penya li està costant aconseguir resultats, sobretot en finals de partit igualats.

A Lleida, el conjunt potablava va pagar una primera part d’escàs encert ofensiu, on va cedir totalment la iniciativa al conjunt de Joaquín Prado. El Prat només manaria amb el 2 a 6 inicial, després de sis punts consecutius assolits per Roger Vilanova.

L’aparició de Fran Guerra i Kaufmanis donaria els primers avantatges a l’Actel Força Lleida (15-11) i el bon inici de segon quart d’un Fakuade que havia estat dubte de darrera hora catapultava als locals. Els lleidatans posaven una marxa més i amb un parcial de sortida de 10 a 2 deixava tocat al Prat (25-13).

Els joves jugadors de Julbe no podien córrer i topaven contra la defensa local, sempre atenta a l’hora de fer el balanç. Tot seguit, una tècnica xiulada sobre l’entrenador potablava, seguida d’una esmaixada sobre la botzina de Javier Múgica servien de tancament de la primera part (40-22).

Els esforços de Gerbert Martí (24 punts) i José Nogués (20) no servirien per retallar la renda de forma ostensible. El ritme d’anotació de l’Actel Força Lleida baixaria en intensitat durant el tercer quart, però el Prat tampoc es mostraria de tot fi. El vinculat encarava els darrers deu minuts de partit 16 punts per sota i amb molt terreny per recórrer si volia lluitar pel triomf (57-41).

Exhibint superioritat en el rebot, els homes de Prado controlarien el ritme del duel fins al final. El CB Prat aconseguiria millorar una mica els seus fluixos percentatges exteriors (29%) de la mà de Nogués, però entre Kaufmanis i Múgica evitaven qualsevol tipus de contratemps per l’Actel Força Lleida (69-51).

Amb la victòria sota el braç, els joves Triginer i Vinós, del planter del Lleida, tindrien una breu aparició a pista per acabar de completar la festa a Barris Nord (81-70).

Gerbert Martí seria el jugador potablava més destacat, amb 24 punts, 5 rebots i 22 de valoració. José Nogués també estaria inspirat, amb 20 punts, 4 rebots i 20 de valoració. Tot i la derrota, el Prat encara no està en zona de descens. El vinculat és tercer per la cua a la LEB Or.

Fitxa tècnica:

Actel Força Lleida (81): Rubin (2), Kaufmanis (17), Triginer (-), Simeón (7), Sutina (6), Alzamora (6), Múgica (16), Fakuade (9), Kaldre (1), Kahlig (8), Guerra (9) i Vinós (-).

CB Prat Joventut (70): Vilanova (12), Abalde (-), Ros (4), Nogués (20), Martí (24), Serrano (2), Gomila (3), Sans (3) i Nikolic (3).

Parcials: 15-11 / 25-11 / 17-19 / 24-29

Rebots: Múgica i Guerra (10) / Martí (5)

Assistències: Simeón (3) / Vilanova (5)

Incidències: partit corresponent a la sisena jornada de la LEB Or, disputat al pavelló Barris Nord de Lleida.