El pressupost i la categoria del vinculat, claus pel pròxim any

  0
  DSC_0653_18.JPG

  10/06/2015 – Aconseguir recursos per mirar de fer una plantilla més àmplia i ubicar els joves en funció de les seves necessitats marcaran el futur.

   

  En els darrers anys, la Penya ha hagut d’aprendre a ser pacient a l’hora de confeccionar la seva plantilla. Buscar bones oportunitats d’última hora i saber moure’s per mercats poc explorats ha donat bons resultats a l’entitat al llarg de les últimes temporades, sobretot des que Jordi Martí es va fer càrrec de la direcció esportiva.

   

  Aquest estiu, però, el FIATC Joventut afronta uns mesos encara més intensos de l’habitual. La plaça europea que l’equip s’ha guanyat a la pista obliga el club a mirar d’aconseguir els recursos suficients per disputar l’Eurocup, estímul que podria facilitar la continuïtat de Salva Maldonado i d’alguns jugadors veterans.

   

  Sens dubte, aconseguir un pressupost digne facilitaria la feina, sobretot si s’aspira competir a Europa. “La directiva ja hi treballa. Si volem anar a Europa hauríem d’intentar fer una plantilla una mica més àmplia, però per això cal pressupost. També ens interessaria tenir als joves amb nosaltres”, relata Jordi Martí, director esportiu del FIATC Joventut, a aquest diari.

   

  De moment, encara no s’ha definit quins seran els entrenadors del júnior i del CB Prat. En el cas del vinculat, els dos clubs ja han realitzat “una primera xerrada” i, de moment, “hi ha bona voluntat d’ajudar”.

   

  “Cal valorar quines són les necessitats dels dos clubs, però crec que no hi haurà problema i seguirem anant de la mà”, destaca Jordi Martí.

   

  Com que encara es desconeix si el Prat sortirà a LEB Plata o a LEB Or, resulta difícil dur a terme una planificació esportiva pensant en l’evolució dels jugadors vinculats. “Hi ha moments que et pots plantejar una cessió. Si el Prat està a LEB Plata, potser hi ha algun jugador que surti fora cedit. Si es juga a LEB Or, ens interessa que estiguin aquí”, reconeix Jordi Martí.

   

  Pel que fa a l’entrenador del conjunt potablava, les negociacions entre els dos clubs dictaminaran qui serà el tècnic.

   

  “Encara no ho sabem. Si al Prat hi hagués un volum de jugadors nostres molt gran, nosaltres marcaríem l’entrenador. Si aquest grup és més reduït, potser li pertocaria al Prat”, explica Martí.

   

  En conseqüència, la continuïtat d’Agustí Julbe o la contractació d’un nou tècnic encara resten obertes. És evident que la possibilitat d’obtenir un pressupost més competitiu solucionaria part de totes aquestes incògnites, tot i que la categoria on jugui el CB Prat també és important.

   

  A més, en el cas d’un jugador com Zoran Nikolic, el club també es planteja aplicar una fórmula semblant a la seguida aquesta temporada per Alberto Abalde: alternar FIATC Joventut i vinculat, però estant molt enfocat al primer equip.

   

  “En aquest tema també és important veure fins a quin punt l’entrenador està disposat a assolir aquest risc”, destaca Jordi Martí.

   

  Per últim, a banda de Xabi López, la Penya vol que Óscar Amo, Terrence Bieshaar i Matt Haarms segueixin vinculats a l’entitat, igual que Marc Bauzà (té contracte) i Sergi Costa, el qual té molts números per ser base del Prat durant l’any vinent.