El PSC posa en dubte el procés de selecció dels estudiants dels cursos pagats per l’Ajuntament

  0
  Curs universitat majors 25 anys aturats INICI.JPG

  06/02/2014 – Dubta de la fiabilitat del procés de selecció dels aturats que han començat el curs de la UB per a majors de 25 anys als que l’Ajuntament paga la matrícula, 500 euros mensuals per l’assistència i 1.000 més si superen la prova d’accés a la universitat.

  El PSC de Badalona ha posat en dubte aquesta setmana la fiabilitat del procés de selecció dels aturats que han començat el curs de la UB per a majors de 25 anys als que l’Ajuntament paga la matrícula, 500 euros mensuals per l’assistència i 1.000 més si superen la prova d’accés a la universitat. Els socialistes consideren “que els cursos no han comptat amb cap procés de selecció amb criteris públics i objectius”, tot i que “està completament sufragat per l’Ajuntament”. En aquest sentit, el PSC ha exigit informació del mecanismes i criteris emprats.

   

  “Quan un govern municipal que no ha gastat ni un euro en polítiques actives d’ocupació ara es gasta prop de 100.000 euros en 35 persones durant tres mesos, no pot fer-ho d’amagatotis, ha de donar totes les explicacions”.

   

  El govern municipal recorda que ha estat la UB l’encarregada de seleccionar els candidats. La universitat, per la seva part, ha explicat que s’han basat en un mètode de puntuacions científic al voltant de tres factors: la titulació reglada dels sol·licitants, el seu nivell d’idiomes i la puntuació d’un qüestionari realitzat dies abans de començar el curs. Els responsables de la UB a El Carme relaten que, en tractar-se d’un curs molt intensiu de tres mesos, s’ha prioritzat el nivell acadèmic i la possibilitat d’aprovar els examens d’accés, però que, de cara als propers cursos, que estaran preparats per durar més de tres mesos i la intensitat serà menor, es donarà més importància als aspectes socials i econòmics.

   

  35 persones han començat el curs fa uns dies, d’un total de 142 que havien presentat la sol·licitud.