El PSC proposa mesures socials i econòmiques “reals i possibles” que fugen del “populisme”

  0
  IMG_1095.JPG

  05/05/2014 – L'alcaldable del PSC, Jordi Serra, va presentar aquest dilluns al Museu de Badalona les línies generals del programa electoral socialista.

  Sota l’eslògan “Honestedat i eficàcia”, el PSC va presentar aquest dilluns les línies generals d’un programa electoral basat en mesures, moltes d’elles de caire social i de recuperació econòmica, “reals i possibles” i que fugen de “populismes, mentides”, de les que acusen al PP. L’alcaldable socialista, Jordi Serra, va obrir el discurs parlant de propostes com ara la millora dels polígons industrials, la taxa zero durant el primer any per a les empreses de nova instal·lació o la finestreta única per agilitzar l’atorgament de llicències; totes elles encaminades a “atraure activitat” i contrarestar la pèrdua que, asseguren, ha patit la ciutat els darrers quatre anys.

   

  Ja dins l’àmbit socio-laboral, Serra va prometre la realització de plans d’ocupació per a un miler de persones, amb preferència per a veïns de Badalona, “sense xenofòbies”, va matisar, en una ciutat en la que, assevera, hi ha “10.000 persones que no cobren cap ajuda ni prestació”. No va deixar de banda la lluita contra la desigualtat i els desnonaments, a través d’un equip municipal de mediació hipotecària, més pisos de lloguer social i la cobertura garantida dels serveis bàsics per a tothom. Tanmateix, va tornar a criticar el projecte de la piscina olímpica de 12 milions, que afectaria el Banc d’Aliments, i el pagament de la teleassistència, una mesura que, diu, derogaran en el minut 1 si tornen a governar. “És de justícia que torni a ser un servei gratuït”.

  No s’obliden dels llibres de text

  L’exalcalde no es va oblidar de la promesa del PP dels llibres de text, “un engany a consciència que va funcionar”. Va emfatitzar que Albiol no va poder complir la seva paraula per impossibilitat, i que, des del PSC, insisteixen en la socialització per a aquells centres i famílies que la vulguin, sempre consensuada amb la comunitat educativa. “Amb un projecte viable, sempre sota la gestió dels professionals educatius, els materials i llibres poden arribar a ser gratuïts en tres anys”. Es va referir també Serra a el pla ‘popular’ contra l’absentisme, “una barbaritat” per a un problema “que no vol soroll”, que s’ha de solucionar, diu, impulsant més ajuda, fomentant el reforç escolar i contractant, encara que sigui a nivell municipal, més professorat.

  Jordi Serra va tocar durant el parlament diferents barris i es va aturar especialment a Sant Roc, on, considera, cal un “pla de rehabilitació”, tant urbanístic com social, que compti amb “tot el barri i la implicació veïnal”. També a Sant Crist i als laterals de l’autopista, un projecte que s’ha de reformular per fer-ho més senzill i tirar-ho endavant amb el consens general.

  Joves, igualtat, cultura i esport

  El líder socialista va posar sobre la taula la necessitat de millorar les polítiques juvenils, les culturals, on va fer especial menció a la inacció del PP pel que fa al Museu del Còmic, i les d’igualtat. Capítol a part va merèixer les referències a la Guàrdia Urbana: “Mai hi havia hagut tanta ingerència ni manipulació. La policial local ha de solucionar problemes sense soroll. El PP crea els problemes per sortir a la TV i això s’ha d’acabar”. No es va deixar Serra l’àmbit esportiu, el de “l’esport de base”, en el que pretén formar una “brigada d’esports per al manteniment dels equipaments” i la instal·lació de desfibril·ladors.

  Serra va concloure afirmant que el PSC és “l’únic partit que pot guanyar, amb prestigi i capacitat”, i que garantirà un gran “govern de progrés” treballant i dialogant amb altres forces. “Prou de ser protagonistes per coses dolentes. El PP i Albiol volen que es parli d’ells a costa de la dignitat de la ciutat i s’estan traspassant línies vermelles. Tornem a parlar del model de ciutat que volen. Recuperem el bon nom de Badalona”.