El regatista badaloní Pau Schilt, sotcampió del món de vela lleugera

0
    29

01/09/2014 – El regatista badaloní es va proclamar sotcampió a la classe Moth Europe durant el mes passat de juliol a la ciutat francesa de La Rochelle, on es va enfrontar davant de 73 regatistes.

El regatista badaloní Pau Schilt Catafal, que competeix amb llicència del Club Nàutic el Masnou, ha tornat per segon any consecutiu pujar al podi en el campionat de vela lleugera després de proclamar-se sotcampió del món a la classe Moth Europe.

El campionat mundial, organitzat per la Societat de Regates Rochelaises, es va disputar entre els dies 13 i 26 de juliol a l’emblemàtica ciutat francesa de La Rochelle en el qual Schilt es va enfrontar davant de 73 regatistes i el primer dia va quedar setè, però va anar de menys a més fins quedar tercer en el quart dia de la competició. En el cinquè dia i després de fer una lectura molt acurada del camp de regates, en Schilt va poder escalar fins la segona posició absoluta, la qual ja no va abandonar fins el final del campionat.

La regularitat enfront de les diferents condicions de vent i onatge que van haver-hi durant els sis dies de campionat van permetre al regatista badaloní aconseguir sotcampió mundial per darrera del noruec Lars Brobkorb, el qual va dominar la prova durant els tres primers dies amb vents superiors als 18 nusos. En tercera posició va quedar el francès Silvain Notonier. Destacar que els resultats del badaloní van ser: 4, 14, 5, 2, 7, 2, 6, 8 i 3.

Per altra banda, durant aquesta temporada en Pau Schilt ha alternat la Classe Internacional Moth Europe amb la Classe Olímpica Làser Standard en la qual es focalitzarà a partir d’aquest mes de setembre amb l’objectiu a mig termini d’arribar a classificar-se per als Jocs Olímpics de Tokio 2020.