El retrat de l’èxode d’infants refugiats recorre les escoles de Badalona

  0
  Foto Consell dels Infants amb el Mural Why.jpg

  16/02/2016 – L’escola Antoni Botey és el primer centre escolar de Badalona que exposa a la seva façana la pintura d’un nen refugiat, obra de la il·lustradora i pintora Carme Solà Vendrell. 

  L’escola Antoni Botey és el primer centre escolar de Badalona que exposa a la seva façana la pintura d’un nen refugiat, obra de la il·lustradora i pintora Carme Solà Vendrell. El mural va acompanyat de la pregunta ‘Why?’ (Per què?) i és un símbol en defensa dels drets dels infants i com a manifestació de rebuig a les situació d’injustícia, de violencia i de guerra que pateixen infants arreu del món. L’escola Antoni Botey mostrarà aquest mural durant tota la setmana.

   

  Aquesta pintura va ser lliurada al Consell dels Infants de Badalona (CIB) per Carme Solé Vendrell, promotora del projecte Why?, en el Plenari del CIB que es va fer l’11 de novembre al Saló de Plens de l’Ajuntament de Badalona. El 20 de novembre, dia dels Drets dels Infants, aquest mural es va penjar a la façana de l’Ajuntament.

   

  15 centres representats al consell

   

  El Consell dels Infants de Badalona és un òrgan de participació a partir del qual els infants debaten, fan propostes, promouen activitats i aprenen sobre els temes de la ciutat i del món que són del seu interès. Compta aquest curs amb la participació de 33 nois i noies, d’entre 10 i 12 anys, representants de 5.558 infants de les escoles i centres educatius següents: Antoni Botey, Arrels Blanquerna, Arrels Esperança, Fundació Carles Blanch-Centre San Jaume, Fundació Salut Alta, Garbí Pere Vergés, Jesús Maria, Jungfrau, López Torrejón, Llibertat, Llorens Artigas, Mare de Déu de l’Assumpció, Margarida Xirgu, Planas i Casals, i Progrés.

   

  A la darrera trobada del CIB, celebrada el 27 de gener, es va acordar que aquesta pintura s’exposi en aquestes escoles i centres educatius de Badalona.