Els alumnes de la UPC estudien com regenerar el polígon Can Ribó

  0
  56
  etsab.jpg

  16/02/2016 – Una exposició ubicada a Can Cabanyes mostra els assajos dels estudiants de 5è curs de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura.

  El futur dels barris de Canyadó i Manresà, on hi ha un aiguabarreig de zones industrials i d’altres d’habitatges, vist pels estudiants de l’últim curs d’Arquitectura. Això és el que es pot veure en l’exposició ‘Paisatge industrial i regeneració urbana’, que es pot visitar des del 2 de febrer al Centre Cívic Can Cabanyes.

   

  L’exposició recull els treballs que han fet els estudiants de 5è curs de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en relació al sector industrial dels barris de Canyadó i Manresà. Els treballs presenten diferents projectes sobre com es podria portar a terme la regeneració urbana d’aquesta part de Badalona fortament influïda pel polígon de Can Ribó.

   

  Els assajos ponderen quins són els valors a preservar en una àrea com aquesta: els econòmics, ecològics, històrics, espaials o arquitectònics. Especulen sobre quins elements construïts caldria mantenir, quins eliminar, quins renovar i quins afegir per configurar un espai on la producció, els serveis i l'habitatge es combinin en proporcions adequades. Són temptatives i idees de com nous i vells edificis, usos existents, tradicionals i innovadors, podrien combinar-se en un entramat de carrers, espais públics i equipaments, que formin un teixit urbà atractiu, divers i intens.