El Rugby Club Badalona perd el seu play-off davant el BUC

  0
  Rugbi.jpg

  11/04/2017 – Els Taurons cauen davant l’equip barceloní per un 16 a 43 al Camp de Can Ferrater.

  La jornada del passat diumenge va ser una mica agredolça pels Taurons de Badalona, mentre el seu equip U16 va guanyar, de manera contundent 51 a 5, al Martorell i van proclamar-se campions de la seva categoria; l’equip sènior dels Taurons van perdre en un emocionant partit contra el Barcelona Universitari Club (BUC).

   

  Els de Badalona van tornar a ensopegar contra la pedra del BUC que havia preparat aquest partit a consciència. De fet, el club barceloní, un dels històrics de Catalunya, va portar aquest enfrontament a efectius del seu primer equip que juga dues divisions per sobre el Badalona.

   

  La primera part va ser jugada de tu a tu pels dos equips que intercanviaven jugades en perill sense parar. El resultat al final de la primera part ho deixava tot clar, 12 a 13 a favor del BUC.

   

  Al començar la segona part, els dos equips van continuar al mateix ritme, el BUC llençava continuats atacs de davanters que eren frenats pels de Badalona i aquests contrarestaven amb atacs de la seva línia de tres quarts, però els del BUC ben posats al camp i amb experiència no es deixaven sorprendre.

   

  Algunes lesions importants a l’equip badaloní van fer que els Taurons perdessin possessió de pilota, fet que va aprofitar el BUC per estrènyer l’accelerador i començar a sumar punts i inclinar la balança del resultat a favor seu, fins a aconseguir el definitiu 16 a 43.

   

  Els ‘rafistolers’ de Badalona

   

  Cal pensar en el potencial dels dos equips, mentre el BUC disposa de més d’un centenar de fitxes de jugadors de categoria sènior, el Badalona està format per 30 jugadors i és una combinació entre jugadors que en la majoria dels casos no arriben als 20 anys barrejats amb un grapat de veterans endurits en mil batalles del rugbi.

   

  Com diu el seu entrenador, Jean Luc Trogno, aquest equip està fet de “rafistolers, una colla de pedaços que s’estan sortint bé i que està fent història dins del club. Un grup de jugadors que ha sabut trobar l’alquímia necessària, per convertir-se, en un magnífic equip i també, per què no dir-ho, en una petita gran família”.

   

  Que el Rugby Club Badalona està creixent és evident A banda dels magnífics resultats esportius, al llarg d’aquesta temporada, en totes les categories, dos fets marquen aquest creixement; per un costat, la Federació Catalana ha nomenat a l’entrenador de l’equip sènior, Trogno, com seleccionador català dels equips masculí i femení de rugbi 7. Per l’altre, el jugador badaloní, Roger Oncins, va ser seleccionat per la mateixa federació per formar part de la selecció U20, i que va participar en la victòria de Catalunya contra Galícia en el campionat estatal de federacions.