El Sant Josep supera la resistència del Badalonès (71-60)

0
    29
    DSC_0010.JPG

27/02/2017 – El conjunt de Sergi Vives s’emporta el derbi badaloní de la Copa Catalunya per continuar líder una setmana més.

El flat fort de la setmana dins del bàsquet masculí de Badalona es va viure al Centre Parroquial amb un enfrontament de màxima expectació entre el Sant Josep (16/2), líder del grup I de Copa, i l’AE Badalonès (7/11), vuitè classificat.

Els parroquials es mostrarien superiors als dominis, però una acceleració final dels vermells els donaria esperances de remuntada en el tram decisiu del xoc. El Badalonès obligaria els locals a rectificar molts tirs sota cistella, circumstància del joc que evitaria que el Sant Pep pogués marxar definitivament abans del descans (31-17).

En la represa, i després d’uns bons minuts d’intensitat defensiva vermella, un triple de Cuesta posava el líder a 18 punts de distància (50-32). El període acabaria amb el Sant Josep gaudint de menys avantatge (50-36), pròleg del pas endavant efectuat pels homes del Badalonès més endollats.

Balagué (18 punts i Armand Solé (15) començarien a aparèixer des de l’exterior (66-57), però l’equip de Xavi Riera erraria tres tirs lliures en el moment menys oportú. Les dobles figures de Ruiz (23), la superioritat de Blat i Fons en la direcció i la diferència en el rebot (46 a 27) ajudarien el Sant Pep a certificar la victòria.

Tothom guanya a Primera

Baixant fins al grup II de Primera, observem com els clubs de Badalona van viure una jornada excel·lent. El líder, Maristes Ademar (17/3), iniciar el seu partit contra l’Arbúcies anotant fins a vuit triples en el primer quart (16-28) però, malgrat dominar fins al tercer (58-63), hauria de veure com el seu rival l’obligava a tornar a començar (66-66). Les aportacions de Jiménez i Garcia serien claus per entrar en l’últim minut amb un coixí prou important (74-83) com per no haver de patir (80-84).

Pel que fa al Círcol (16/4), el segon classificat oferiria una demostració d’autoritat a la Plana anul·lant totalment el Cabrera a partir del segon període. Amb dos parcials de 21 a 10 i 23 a 9, els deixebles de Víctor Carrasco deixarien enllestit el setzè triomf del curs (64-38) i disputarien uns deu últims minuts de pur tràmit (79-53).

Per acabar, i en relació a l’AE Minguella (7/13), l’equip de David Martín faria un pas endavant vital per les seves aspiracions de permanència. A la pista del Quart, el bloc de Casagemes exhibiria una de les seves millors versions ofensives del curs (11-18), trobant sempre resposta als atacs del rival (33-39). En l’últim quart les diferències creixerien de forma definitiva (51-69), tot i que nou punts seguits del Quart (60-69) forçarien la Minguella a estar alerta fins al final (72-85).

Atrapen el líder

A Segona el Badalonès (9/10) continua sense funcionar a domicili després de cedir a la pista de l’Aula (73-60), mentre que a Tercera un dels equips badalonins del grup VI ha estat capaç d’atrapar el primer.

Amb el seu triomf contra el Boet 1 (69-62), el Círcol ‘B’ (14/5) passa a coliderar la classificació amb una victòria més que el Sarau (13/4) i tres més que la Cultural (11/8) i la Minguella ‘B’ (11/8). La Cultu tancaria la jornada imposant-se a Calella (54-61), mentre que els de Casagemes caurien derrotats a Vilassar de Mar (79-64). Amb l’ABB (6/12) descansant, Llefià (8/11) i Natzaret (7/11) es veurien desactivats pel Silenc (76-80) i l’AECAM (72-70).