El sindicat demana que es renti el nom de la Guàrdia Urbana de Badalona

  0
  GU.jpg

  25/06/2012 – El SFP de la  Guàrdia Urbana va emetre divendres un comunicat en el qual denuncia les acusacions abocades sobre el cos i els interrogatoris als seus membres, i exigeix una explicació clara del cas Jurado, del qual n'assenyala el protagonista.

  Deu dies després de que el cas sobre les suposades col·lectes de la Guàrdia Urbana a empresaris de la ciutat veiés la llum, divendres el Sindicat de Funcionaris de Policia de la Guàrdia Urbana de Badalona va emetre un comunicat denunciant les acusacions abocades sobre l’Associació Esportiva de la Guàrdia Urbana de Badalona (AEGUB), els mètodes utilitzats per interrogar els seus membres i el silenci de les parts implicades, a més d’apuntar el responsable de l’afer.

   

  El SPF titlla de “lamentable, indecent i il·legal” que s’hagi interrogat a membres de l’organització esportiva en un despatx, “sense advocats, representant sindical, testimoni ni còpia de la seva declaració”. Tanmateix, assegura que es tracta d’un mètode “utilitzat més d’un cop últimament” i que, en aquest sentit, “qualsevol detingut té més drets” que els membres del cos.

   

  Cal recordar que el regidor de Seguretat, Miguel Jurado, va assenyalar com responsable de la suposada col·lecta l’AEGUB, associació que sempre ho ha negat categòricament. En el seu comunicat, no obstant, el sindicat indica que va ser l’escolta personal de l’edil l’executor dels fets i que, tot i que ara “se l’ha fet desaparèixer amb unes llargues vacances de dos mesos”, hauria de ser ell qui doni explicacions a l’alcalde i a Miguel Jurado. En aquest sentit, també demana que es “renti el nom de la Guàrdia Urbana”.

   

  El SFP del cos policial confia en que demà s’aprovi al Ple Municipal la creació d’una comissió per investigar i esclarir el cas. Així mateix, recomana al “senyor Jurado” deixar de “tirar pilotes fora i abocar acusacions falses contra l’AEGUB i la premsa”, i l’insta a demanar “explicacions a qui correspongui”, ja que, sentencia, “sap millor que ningú qui és”.