El Sociosanitari El Carme recupera els 43 llits tancats per les retallades

  0
  sociosanitari.jpg

  30/11/2016 – El Servei Català de la Salut augmentarà en 1,6 milions el pressupost destinat al centre gestionat per BSA.

  El Sociosanitari El Carme reobre aquest desembre tots els llits tancats durant la crisi i les retallades del sector de salut. Des d’aquest dijous, el centre gestionat per Badalona Serveis compta amb 43 places més que van ser tancades el 2013 i només s’havien recuperat de manera puntual per cobrir el Pla Integral d’Urgències de Catalunya, activat durant els hiverns.

   

   

  El Servei Català de la Salut va proposar a BSA incrementar l’activitat contractada al centre, i aportarà anualment 1,6 milions d’euros per finançar aquest augment d’activitat. En total, el pressupost del sociosanitari puja fins als 10 milions.

   

   

  Els 43 llits són s’han començat a obrir de forma progressiva i estan totalment operatius des d’aquest dijous. Es divideixen entre nou de subaguts, 16 de convalescència i 18 de llarga estada. El nombre de llits total ara és de 209, el 100% disponibles a l’edifici.

   

   

  Contractació d’entre 20 i 30 persones

   

   

  La gerent de BSA, Pilar Saura, ha explicat que l’ampliació del servei també suposarà la contractació d’entre 20 i 30 persones per poder donar cobertura a l’increment. La plantilla, a dia d’avui, supera el centenar de professionals.

   

   

  L’alcaldessa Dolors Sabater ha celebrat que “després d’anys de retallades en sanitat, es recuperin aquests 43 llits al Centre Sociosanitari El Carme”. Aquest pas endavant, ha assegurat Saura, permet tornar a tenir tots els serveis de BSA al 100%.