El Summer Festival atrau milers de veïns tot i la ‘prohibició’ de la Generalitat

  0
  summer.JPG

  17/06/2013 – La festa va comptar amb una assistència molt elevada; els actes es van desenvolupar segons el previst tot i la presumpta prohibició, per part de la Generalitat, de dur a terme els focs, el concert i el llençament de fanalets.

  Tot i els dubtes i la polèmica de dissabte, la celebració del primer aniversari del nou tram del passeig Marítim de Badalona va congregar milers de persones. I parlem de polèmica per l’aparent ‘confrontació’ entre Generalitat i Ajuntament amb motiu del Summer Festival.

   

  Dissabte, El Periódico informava que el Departament de Territori i Sostenibilitat havia prohibit alguns dels actes centrals de la festa, com el llançament de fanalets, els focs artificials i el concert. Els coets i la música per la senzilla raó que aquesta classe d’esdeveniments només són permesos a peu de platja per les festes majors de les localitats, i el llançament dels 1.000-1.500 fanalets de llum per la falta de control sobre on poden caure i acabar, de forma que la neteja és poc viable.

   

  La informació va posar en alerta la ciutat. L’oposició es van endur les mans al cap, després d’una setmana criticant el festival per “poc oportú”, i va demanar el compliment estricte de les ordres de la Generalitat i la suspensió de la celebració. L’Ajuntament va assegurar dissabte que no li constava cap prohibició de Territori i que la programació es desenvoluparia segons el que estava previst.

   

  Part de la ciutadania es va plantejar si presentar-se al passeig Marítim o no, i aquells que van anar no les van tenir totes a l’hora de llençar els fanalets, per exemple. Tot i així, l’assistència va ser molt elevada i alguns responsables de govern han explicat a través de les xarxes socials que tothom va quedar molt satisfet i els comerciants van “esgotar existències”. A partir d’avui, el que tothom es pregunta és si la celebració portarà alguna conseqüència negativa en forma de sanció pel govern municipal.