“El suport dels patrocinadors s’ha reduït entre un 70% i un 80%”

  0
  24
  Arxiu

  Ho pateixen els nens, ho pateixen els entrenadors, ho pateixen les juntes directives. Des que la Federació Catalana de Futbol va fer oficial (dimecres 29 d’octubre) que les competicions d’àmbit català ajornarien el seu inici 15 dies més (tan sols els conjunts amateurs, de Divisió d’Honor i Preferent han pogut disputar una o dues jornades), les entitats de futbol de Badalona es van reunir de forma extraordinària per començar (o continuar) a considerar les primeres compensacions econòmiques a les famílies i també posar a prova el futur a curt termini de la seva estabilitat esportiva i econòmica.

  Tots els clubs ja s’imaginaven que la inactivitat (sigui d’entrenaments o partits oficials) s’allargarà força. “Amb tots els precedents i la crisi sanitària, ja esperàvem que la competició s’aturaria i s’ajornaria el seu inici”, relata el vicepresident del CF Lloreda, Paco Guerra.

  Tot i que el futbol ha aturat la seva activitat, els despatxo es mantenen molt actius. “Una Junta Directiva mai pot aturar la seva activitat. El dia que arribi això, qualsevol entitat ha mort. Hem de mantenir la nostra línia de treball, respondre les inquietuds i dubtes de les famílies i resoldre queixes sense que nosaltres tinguem la responsabilitat (mutualitat, fitxes i altres qüestions federatives). A qui es queixen? A nosaltres que som la institució més propera”, afegeix Guerra.

  La qüestió econòmica també fa tremolar força la supervivència i futur més proper de les entitats. En el cas del Lloreda, la pandèmia ha suposat un cop molt dur: “Hem perdut quasi tots els patrocinadors però no perquè ens hagin dit que no sinó perquè el club ha decidit no contactar amb els col·laboradors per responsabilitat social amb l’actual situació sanitària i perquè no hem pogut oferir el servei acordat des del mes de març”.

  Tot i que encara és d’hora per prendre decisions econòmiques, sense saber quan podrem competir, el CF Sistrells ha estat el primer club que ha exposat públicament les primeres mesures: “la Junta Directiva del CF Sistrells ha decidit no cobrar la quota del mes de novembre i, tan bon punt es pugui entrenar, decidirem l’import en funció dels dies d’activitat esportiva”.

  Un altre aspecte a considerar és la promoció del comerç de proximitat de les entitats a través de les xarxes socials. CF Bufalà i Unificació Llefià en són dos exemples, oferint als seus patrocinadors totes les possibilitats de visibilitzar els seus serveis.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí