El Tanatori de Badalona vol ampliar el seu aparcament i millorar l’accessibilitat

  0
  64
  tanatori.JPG

  15/03/2013 – L'empresa que gestiona les instal·lacions vol construir 60 places més de pàrquing a uns terrenys adjacents al berenador de Can Ruti.

  El Tanatori de Badalona ha engegat fa uns dies un petit procés d’ampliació que té per objectiu millorar el servei de cara al públic i millorar la mobilitat i l’accesibilitat a l’equipament. Pompas Fúnebres, empresa que gestiona la instal·lació, situada a pocs minuts de Can Ruti, ha iniciat ja la construcció d’un edifici annexe a l’actual on s’ubicaran despatxos i espais per donar la benvinguda als familiars. La gerència del tanatori explica que el lloc on es produeix el primer contacte, a dia d’avui, no concorda amb la qualitat del centre i el seu entorn. Aquest proper estiu podria estar enllestida la nova edificació.

   

  La segona mesura que la companyia té pensat dur a terme és dotar l’aparcament de 60 places més, ja que l’espai actual pels cotxes dels assistents a la instal·lació es queda petit en determinades ocasions. La idea és establir una nova zona de pàrquing al costat del berenador de Can Ruti, gràcies a una permuta de terrenys amb l’Ajuntament. Per cada metre quadrat del Consistori, Pompas Fúnebres cediria 2,5m2 d’un solar adjacent a la futura Fundació Carreres. Aquest projecte, però, ha d’esperar a l’aprovació dels tràmits per part de la Junta de Govern.

   

  Tot i l’ampliació de l’aparcament, l’empresa vol facilitar l’arribada en transport públic, i per això vol obrir diàlegs perquè els autobusos que arriben a l’Hospital Germans Trias i Pujol també s’apropin a la part de la carretera més propera al tanatori. Des d’allà, a més, volen construir una escala mecànica que salvi el desnivell i puji directament al centre.

   

  Tant les escales com l’aparcament necessiten encara una sèrie de llicències per poder començar les obres; tot i així, la gerència del tanatori espera que tot el projecte estigui enllestit a finals d’any.