L’històric Tren Blau torna a passar per Badalona per commemorar els 175 anys de la línia Barcelona-Mataró

  0
  38
  OPF Fotografies
  El 28 d’octubre de 1848 va marcar un dia transcendental en la història en inaugurar el primer servei de tren en la península Ibèrica, connectant Barcelona i Mataró. L’arribada d’aquest tren, gràcies a l’esforç de Miquel Biada i Bunyol de Mataró, va tenir un impacte transformador en la història d’Espanya, impulsant la industrialització de Mataró, Catalunya i de tota la nació. Aquest innovador mitjà de transport va tenir un profund impacte en l’economia, la societat i la cultura de la península.
  OPF Fotografies
  Per aquest motiu, durant 2023 s’està desenvolupant una agenda d’actes culturals i d’oci per a celebrar els 175 anys d’aquest traçat pioner, amb la participació de diverses entitats coordinades per la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FFE) i l’Ajuntament de Mataró. Per a poder rememorar aquest viatge històric, l’Associació Saragossana d’Amics del Ferrocarril (AZAFT) ha reproduït aquest passat cap de setmana el mític recorregut del Tren Blau. El tren va iniciar el seu recorregut a l’Estació Barcelona-França, passant per davant de Badalona, fins a Mataró.

  El tren va representar un avanç significatiu en la comunicació i la connectivitat entre diferents regions, contribuint a la modernització del país. La mateixa companyia ferroviària que va establir aquesta primera línia també va introduir el telègraf, millorant notablement les comunicacions i relegant les antigues torres de telegrafia òptica a l’oblit. La línia de tren entre Barcelona i Mataró va canviar el curs de la història. Per això, nombroses institucions i entitats s’uneixen per a commemorar aquesta fita, organitzant diversos esdeveniments i activitats tant a Mataró com en un àmbit més ampli, que transcendeixen el català, estatal i fins i tot internacional, per a ressaltar la importància de l’arribada del tren a la península.

  1848-2023. 175 anys del tren que transformà Badalona

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí