El València sobreviu a una Penya mancada d’ofici (77-72)

0
    27

25/02/2017 – Dues pèrdues de pilota en l’últim minut del matx eliminen les opcions de victòria del Divina a la Fonteta.

Tant de bo a final de temporada la Penya no trobi a faltar tots els finals de partit que se li han escapat al llarg del curs. Després de la celebració de la Copa del Rei, el Divina visitava la Fonteta per avaluar l’estat emocional del proclamat subcampió, un València que hauria de suar per vèncer els badalonins.

El conjunt de Pedro Martínez no trobaria la tecla per saber llegir la defensa visitant al llarg de la primera meitat, oferint símptomes de manca d’idees a l’hora de superar la pressió exercida per la Penya sobre les línies de passada. Gràcies al talent de Dubljevic i a l’empenta de Sikma, els taronges es recuperarien (17-16) del gran inici protagonitzat per Abalde (9-14), però abans del descans començarien a patir per aturar el joc interior del seu rival.

Jordan i Stutz agafaven les regnes de la nau d’Ocampo per liderar un parcial de 0 a 10 que deixava la Fonteta totalment muda (22-32). El Divina Seguros marxaria als vestidors dominant clarament el partit des de la defensa (28-37) i en la represa s’arribaria a situar 13 punts per sobre després d’una esmaixada de Jordan (28-41).

L’emergència de Sastre, el millor local amb 15 punts i tres triples, faria que l’avantatge verd-i-negre s’esvaís (46-48), però tot i així els homes d’Ocampo continuarien lluitant. Una cistella de Gielo en l’últim segon del tercer període donava aire als visitants (52-59), mentre el València continuava sense trobar continuïtat des de la llarga distància (2/6 en triples en 30 minuts).

L’inici del darrer període seria decisiu, ja que la Penya passaria d’estar en disposició de trencar el matx a veure com el rival remuntava. Un triple de Stutz feia somiar el Divina (52-62), jugada que vindria acompanyada per un parcial de 15 a 0 totalment glaçant (67-62).

Malgrat la reacció local, la Penya sabria aguantar per entrar en l’últim minut a un sol punt de distància (73-72), però l’equip badaloní estaria clarament penalitzat pel desigual criteri arbitral a l’hora de castigar els contactes. El València arribaria als últims minuts del tercer i l’últim període amb només una falta, context que dotaria el bloc de Pedro Martínez d’un cert marge de maniobra per jugar amb el rellotge i aturar el ritme verd-i-negre.

Les faltes, però, no serien la causa de la derrota, ja que el Divina cometria dues pèrdues de pilota en dues possessions de màxima importància que li acabarien costant el partit (77-72). El millor dia de Stutz (24 de valoració) i 35 minuts de gran joc no serien suficients per assaltar la Fonteta.

Les reaccions del vestidor

Ocampo: “El València ha jugat molt bé durant la segona part i nosaltres no hem estat capaços de forçar personals. Hem d’entendre quina és la nostra realitat. Les pèrdues comeses per Neno i Abalde ens reforçaran en el futur. Han de perdre aquestes pilotes per aprendre”.

Ocampo: “No puc controlar el tema dels arbitratges. Jo tinc un gran respecte per la seva tasca i sempre crec en la bona voluntat de les persones. Valorem molt poc la seva feina”.

Abalde: “Necessitem aprendre de les males decisions que hem adoptat al final. Crec que avui hem jugat amb una bona mentalitat. Els detalls han marcat la diferència”.

Vidal: “No hem d’oblidar contra qui estem jugant. Els errors sempre són penalitzats quan t’enfrontes a un rival així. Penso que globalment el grup està millorant”.

Fitxa tècnica

València Basket (77): Sastre (15), San Emeterio (9), Sikma (7), Kravtsov (4), Thomas (2), Van Rossom (5), Sato (5), Dubljevic (10), Vives (7), Rafa Martínez (6) i Oriola (7).

Divina Seguros Joventut (72): Sàbat (5), Vidal (-), Abalde (9), Bogdanovic (17), Jordan (11), Gielo (2) Stutz (19), Ventura (3), Dimitrjevic (4) i Lapornik (2).

Parcials: 17-16 / 11-21 / 24-22 / 25-13

Rebots: Sikma (10) / Stutz (8)

Assistències: Van Rossom (6) / Sàbat (7)

Incidències: partit corresponent a la 22ª jornada de la Lliga Endesa, disputat al Pavelló de la Fonteta davant 7.500 espectadors.