El Ventura Gassol aconsegueix 4,5 milions del pressupost de la Generalitat per al 2015

  0
  53
  ventura gassol.JPG

  27/01/2015 – Tot i que Escola Montigalà i institut es quedaven fora inicialment, el pacte entre CiU i ERC atorga una petita victòria a la comunitat educativa de Montigalà, que 'cola' als comptes un dels dos centres.

  La zona educativa de Montigalà està d’enhorabona després d’haver guanyat la primera batalla. Setmanes i setmanes de mobilitzacions i reclamacions han donat els seus fruits quan, ahir mateix, s’anunciava públicament que la Generalitat destinarà 4,5 milions d’euros a l’Institut Ventura Gassol aquest 2015. La situació semblava irreversible fins fa pocs dies i les comunitats educatives havien rebut diferents negatives per part del govern d’Artur Mas. Les negociacions de darrera hora entre CiU i ERC per desbloquejar els comptes catalans, però, han beneficiat l’institut badaloní i permeten a la plataforma que defensa la zona educativa de Montigalà complir un dels seus objectius: que un dels dos centres estigués present als números de la Generalitat.

   

  El regidor i diputat de CiU, Ferran Falcó, primera persona en avançar la notícia, ha afirmat que “feia alguns mesos que havia plantejat la necessitat d’abordar aquesta qüestió a la consellera” i que en tot moment s’ha defensat aquest projecte perquè “és necessari”. “El compromís s’ha aconseguit gràcies a la suma de la comunitat educativa de Montigalà i d’alguns partits en la defensa d’aquest equipament. Ara hem de treballar per a garantir que el projecte resol bé i sense dilacions les necessitats educatives de Montigalà”. ERC, per la seva banda, ha subratllat que la inclusió ha estat possible gràcies a una esmena presentada pel seu grup parlamentari i “aprovada després d’una dura negociació”. Els republicans manifesten que també havien proposat l’entrada de l’Escola Montigalà i l’escola Badalona Port, encara que “no han prosperat”. Els líders locals de la formació, Miquel Estruch i Oriol Lladó, s’han mostrat “parcialment satisfets”, però recorden que “la zona escolar de Montigalà continua necessitant més inversions”.

   

  Des de la plataforma que impulsa la reivindicació per fer realitat les noves escoles Montigalà i Ventura Gassol han valorat molt positivament la notícia, que van rebre per sorpresa ahir mateix. Tot i així, avisen, s’ha de conèixer amb exactitud quin és el destí dels 4,5 milions i si hi haurà més recursos els propers anys, atès que el projecte inicial de l’institut supera els 7 milions. Al llarg d’aquesta setmana, les comunitats educatives es reuneixen en assemblea i decidiran si continuar amb les mobilitzacions o modificar el seu full de ruta més immediat. “Estem contents perquè hem passat d’una negativa rotunda a estar als pressupostos en pocs dies, però no oblidem que 4,5 milions no són la totalitat de l’institut. Això sense tenir en compte que l’edifici de l’escola suposarien 4 milions més”.

   

  Opció Institut Gaudí

   

  Falcó també va explicar ahir que va oferir a la Generalitat dues opcions: o bé fer l’edifici nou per a l’institut, tal i com es va projectar inicialment, o bé estudiar a fons l’adquisició de l’avui buit edifici de l’Institut Gaudí, inaugurat l’any 2010 també a Montigalà. Es tracta d’una instal·lació preparada per a ensenyar l’ofici de la construcció, reuneix les característiques d’ubicació i metres per acollir un equipament educatiu i es troba buit pel concurs de creditors que va fer el seu promotor. Segons Falcó, aprofitar aquest edifici podria fer-hi cabre tant l’IES com l’escola, i seria més sostenible econòmicament. El govern ha manifestat que estudiarà a fons aquesta opció, una vegada assegurada la partida econòmica.

   

  Des de les escoles apunten que encara s’ha de fer un informe tècnic i conèixer si la proposta és 100% viable o no abans de valorar aquesta possibilitat.