Els afectats pels pisos de lloguer social busquen la unió i la força

  0

  23/10/2012 – Algunes de les famílies cerquen més persones en la mateixa situació per compartir sensacions i poder lluitar plegades; Jonatan i Sandra han obert una plataforma a Facebook.

   

  Hi ha moltes famílies a Badalona que, acollint-se a la promoció de lloguer de pisos socials de Catalunya Caixa que l’Ajuntament va oferir des del març passat, es troben en una situació molt delicada. Algunes no poden pagar un lloguer convencional i altres van abandonar el seu anterior habitatge en vistes a entrar en la vivenda adjudicada, que després va resultar estar ocupada i que encara ho continua estant després de diversos mesos, tot i haver pagat la fiança d’entrada.

   

  Un cas similar ha estat el que han patit persones que van acudir a una promoció de les mateixes característiques, tot i que amb Unnim com a entitat proveïdora dels pisos. Des que el banc català va ser absorbit pel BBVA, aquest conveni amb l’Ajuntament, que no es va acabar de firmar ni concretar, es va aturar degut a l’operació financera. Algunes famílies ja tenien un pis preadjudicat i tres mesos després només troben el silenci com a resposta.

   

  Alguns d’aquests afectats demanen insistentment conèixer altres persones de la ciutat en la seva mateixa situació per unir-se, fer força i fer-se escoltar. Mari Carmen Arias, una dona del barri Llefià-La Salut amb un habitatge d’Unnim preadjudicat, assegura que, quan es quedi al carrer a final de mes, és capaç d’anar a acampar a la plaça de la Vila per manifestar-se constantment, però que si ho fa més gent tindrà més efecte. Fa pocs dies explicava que el consistori li ha oferit un pis per 350 euros per fer-la "callar", però continuarà lluitant pel que li van prometre, fins al punt que té denúncies presentades contra l'administració badalonina i l'entitat financera.

   

  En el mateix to es pronuncia Jonatan Rojas, un dels afectats pels pisos ocupats de Catalunya Caixa. Ell, juntament amb Sandra Salvadó, la seva parella, van obrir ja fa unes setmanes una pàgina a Facebook per intentar congregar el major número possible de famílies i persones implicades en el cas dels pisos de lloguer social.