Entrega al barri de La Salut de 36 pisos per a lloguer social

  0
  43
  3ea6fe4d-c746-4ad2-86dd-d00051016c45.JPG

  16/02/2016 – El Centre Cívic de La Salut ha estat l'escenari d'entrega de 36 habitatges a la Generalitat per part de Bankia.

  La Generalitat de Catalunya ha rebut aquest dilluns les claus de 36 nous habitatges cedits per l’entitat bancària Bankia per destinar-los a lloguer social. Aquest nou lliurament s’emmarca en el conveni signat el febrer de 2014 entre la l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat i Bankia pel qual l’entitat bancària es comprometia a lliurar 230 habitatges amb una dotació econòmica de més de 160.000 euros, per ajudar a cobrir el lloguer social de les famílies amb més dificultats econòmiques. Actualment ja són 152 els habitatges lliurats per Bankia a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

   

  La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit l'acte de cessió, que ha tingut lloc al Casal Cívic del Barri de la Salut de Badalona. Al lliurament de les claus, hi han assistit també el director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i diferents directius de Bankia. 

   

  Els pisos cedits han d’estar situats en algun dels 72 municipis que l’Agència ha detectat que tenen una demanda més elevada. Dels 36 habitatges lliurats, 14 estan ubicats a la demarcació de Barcelona, un d’ells a Badalona; 14 a Girona (província) i un altre a Tarragona ciutat.

   

  Les condicions per accedir a un lloguer social consisteixen en haver perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

   

  En aquesta línia, la consellera de Governació, Meritxell Borràs ha subratllat que “les claus lliurades són d'habitatges que estan a municipis on fan molta falta” i “són un exemple de resposta integral a les situacions de més emergència”. Per agilitzar la resposta als casos altament urgents que hi ha actualment, Borràs ha anunciat que s’acaba d'aprovar “la creació de la direcció operativa d'actuacions urgents”. Aquesta unitat serà la responsable de detectar les necessitats d'aquests casos d'emergència, buscar el pis més adequat i assignar-lo a la família. La consellera ha explicat que primer es buscarà entre els pisos propis de la Generalitat, en segon lloc es recorrerà a la cessió d'habitatge de les entitats financeres, i en últim cas, a través de la cessió temporal de pisos buits de grans tenidors, una mesura que podran aplicar els ajuntaments.