Els bombers de Badalona no podran fer vaga per falta de personal

  0
  68
  bombers.JPG

  17/06/2014 – Segons expliquen des del parc badaloní, la Generalitat vol estipular la presència de vuit persones durant els serveis mínims, xifra de bombers que hi ha habitualment de guàrdia a Badalona.

  Els Bombers de la Generalitat han convocat per aquest divendres una vaga indefinida en protesta pel decret que els obligarà a suplir la falta de personal treballant 102 hores anuals més, 30 d'elles a l'estiu per la campanya contra incendis, que s’engega aquest proper dia 20. El cos badaloní, no obstant, no podrà seguir l’acte de manifestació.

   

  La vaga es durà a terme cada dia de la setmana durant 10 hores i els serveis mínims encara no s'han decretat. Segons expliquen des del parc de Badalona, situat a la carretera de Canyet, la Generalitat vol estipular la presència de vuit persones durant els serveis mínims –xifra que els sindicats consideren insuficient- i que precisament aquest és el volum habitual de la plantilla badalonina durant tot l’any: vuit guàrdies per a una població d’unes 400.000 persones.

   

  En aquest sentit, els responsables afirmen que la ciutadania no ha de preocupar-se per la vaga, ja que el nombre de bombers serà el mateix. No obstant, lamenten que sigui així: “Estem de mínims tot l’any; si hi hagués dos sinistres simultanis, no els podríem afrontar”. Per això, expliquen, han entrellaçat un conveni amb els bombers de Barcelona, que estan millor dotats, diuen, i els hi poden donar un cop de mà quan sigui necessari.