Els botiguers del Centre, preocupats per l’augment dels robatoris

  0
  55
  boter.JPG

  29/06/2013 – L'associació de comerciants Badacentre va enviar fa uns dies a tots els grups municipals de la ciutat una carta expressant l'estat de preocupació de botiguers i veïns.

  L’associació de comerciants Badacentre, que engloba la zona del carrer Canonge Baranera i el carrer del Mar, va expressar la setmana passada el seu neguit pels recents incidents i robatoris a alguns dels seus establiments, com ara la drogueria Boter. Els botiguers manifesten que són cada cop més freqüents, que susciten “alarma general” entre veïns i associats i han demanat al consistori augmentar la vigilància nocturna.

   

  Des de la regidoria de Seguretat asseguren que després de registrar els darrers incidents al barri del Centre s’ha augmentat la vigilància i la pressió durant la nit, tant per part de Guàrdia Urbana, amb una patrulla perpètua, com Mossos d’Esquadra. El regidor Miguel Jurado explica que la crisi està fent augmentar aquests successos i que els darrers robatoris van estar perpetrats per professionals amb mitjans sofisticats. Per això, diu, cal que els botiguers també col·laborin i instal·lin alarmes, per tal de facilitar l’arribada de la policia, el temps de reacció de la qual se situa entorn als tres minuts. “Això passa a tots els barris i treballem dur per evitar-ho. És impossible aconseguir un nivell zero de delinqüència, però amb l’ajuda de veïns i comerciants podem controlar bé la situació”, expressa Jurado.