Els botiguers locals llançaran una targeta per fidelitzar el client i unificar el comerç badaloní

  0
  Botigues Bufalà.jpg

  07/09/2015 –  Es tracta d’una targeta de clients personalitzada que funcionarà amb software lliure, informatitzarà la xarxa del petit comerç local i oferirà innovadores opcions.

  Els botiguers de Badalona comencen el nou curs amb molta energies i nous projectes en ment. La Federació d’Associacions de Comerciants està preparant una iniciativa per fidelitzar la seva clientela i fomentar una única marca de comerç a nivell de Badalona. Es tracta d’una targeta de clients personalitzada que funcionarà amb software lliure i que en cap cas estarà vinculada a una entitat financera o funcionarà com a targeta de crèdit. A través d’ella, els ciutadans aniran acumulant punts i euros virtuals que podran bescanviar per ofertes. Cada botiga podrà engegar les seves pròpies promocions i, a banda, la Federació, com a entitat capital de tot el projecte, també durà a terme les seves.

   

  La iniciativa anirà acompanyada de la informatització del petit comerç, ja que cada botiga adherida tindrà el seu propi lector de targetes i un aparell a on introduir les dades. Això farà que totes les botigues de la ciutat que hi participin estaran incloses dins d’una mateixa base de dades, on també hi hauran les dels clients. Tot plegat, explica el president dels comerciants, Joanquín Nocete, permetrà treballar en xarxa, optimitzar recursos entre associacions i tenir més informació dels clients per tal d’engegar campanyes segmentades, poder enviar correus i ofertes especials. La informatització estarà recolzada per una pàgina web que donarà cobertura a tota la campanya, botigues i associacions, i a través de la qual es podran fer consultes i obtenir informació dels comerciants i d’estadístiques de compra.

   

  Nocete explica que el projecte s’anirà posant en marxa durant els propers mesos, atès que es tracta d’una iniciativa molt lenta i complicada d’engegar, degut a la necessitat d’informatització. L’empenta inicial suposarà uns 30.000 euros, i els comerços que s’associïn hauran de desembutxacar 100 euros per pagar el lector de targetes, exclusivament. El president considera que es tracta d’una idea primordial per rellançar el petit comerç i fer una marca pròpia que identifiqui les botigues de la ciutat. Des del govern local veuen la iniciativa amb bons ulls i s’han compromès a finançar amb 8.000 euros la posada en marxa.