Els candidats a l’alcaldia

  0
  43
  IMG_1730.JPG

  22/05/2015 – Un total d’11 candidats i candidatures es presenten a les eleccions de diumenge; us presentem de forma breu els set principals caps de llista i les preguntes que els hi hem fet.

  Xavier Garcia Albiol / PP

  Regidor des de 1991 i guanyador de les eleccions de 2011, va ser el primer polític capaç de treure l’alcaldia als socialistes. Es presenta, en principi per darrer cop, amb la intenció d’allargar el seu govern quatre anys més, acompanyat d’un equip format, en la seva gran majoria, pels regidors d’aquest primer mandat.

   

  Jordi Serra / PSC

  Successor de Maite Arqué, darrer alcalde abans de l’entrada d’Albiol i líder de l’oposició aquests darrers quatre anys, Jordi Serra es presenta amb un projecte per recuperar el govern de la ciutat i fer del PP “un parèntesi”. L’acompanya un equip totalment renovat, ple de cares noves i amb persones joves i experimentades.

   

  Ferran Falcó /  CiU

  Líder de la federació nacionalista a nivell local, diputat al Parlament i regidor tant en governs de coalició com a la bancada opositora, es presenta com a candidat per quart cop. Peça clau i tinent d’alcalde amb executius socialistes, enguany es llança a encapçalar un projecte que pugui impulsar un govern de consens i canvi.

   

  Àlex Mañas / ICV-EUiA-EP

  És el primer cop de Mañas com a cap de llista ecosocialista, després de substituir Carles Sagués a través d’un procés de primàries internes, però té dilatada experiència a nivell supramunicipal i a l’Ajuntament, on va ser regidor d’Educació quatre anys. La coalició es presenta amb És Possible, una plataforma formada per alguns membres de Podem Badalona a nivell particular.

   

  Oriol Lladó / ERC-Avancem MES

  Periodista de professió, ja es va presentar a les eleccions de 2011 sota el moviment Accent, en coalició amb ERC, en el ‘2’ de la llista. Aquest 2015, la candidatura dels republicans suma Avancem i MES, amb el recolzament d’exsocialistes com Josep Duran i l’exalcaldessa Maite Arqué. Preveuen ser la clau del proper govern.

   

  Dolors Sabater / Guanyem BDN

  Pedagoga i professora al barri de Llefià, aquesta activista social entra en política escollida cap visible d’una plataforma assembleària sorgida durant el darrer any de la unió de dos corrents diferents de l’esquerra alternativa local. Sumen el suport de la CUP, Podem, col·lectius, moviments socials i membres a títol personal tant d’ICV com d’EUiA i altres formacions d’esquerres.

   

  Juan Miguel López / Ciutadans

  Doctor en Física i professor de la UPC, Juan Miguel López es presenta per primer cop a una llista electoral després de ser escollit pels membres de l’agrupació local de Ciutadans. Estarà acompanyat d’un equip de persones que mai ha ocupat un lloc a la política professional i que espera entrar a l’Ajuntament el dia 24.

   

  Tots set han respost les preguntes del Diari de Badalona sobre el darrer mandat, les possibilitats que es poden donar després de diumenge, els hipotètics pactes i què proposen els seus projectes, entre altres qüestions. Llegeix-ho a la taula següent: