Els compradors dels pisos del Gorg es mobilitzen per assegurar la continuïtat del canal

  0
  IMG_2197.JPG

  Els compradors dels futurs pisos del Gorg han començat a mobilitzar-se per evitar que les obres del canal no s’aturin amb el canvi de govern. El col·lectiu va començar a fer-se visible a ulls dels mitjans de comunicació fa un parell de setmanes, quan desenes dels futurs veïns van convocar una roda de premsa i van fer una crida als responsables polítics per no frenar el projecte urbanístic del barri, davant d’algunes declaracions que havien suscitat certa incertesa al voltant de la continuïtat del canal. Els afectats es van constituir en una plataforma per canalitzar les reclamacions de tota la comunitat i tenen el suport de les associacions de veïns del Gorg-Mar, favorable a la revitalització de la zona i, sobretot del Front Marítim, que també reivindica la continuïtat de les obres del canal.

   

  La plataforma ha iniciat la recollida de signatures a dues bandes. Per un costat, una campanya física, a través de la qual ja han aplegat unes 1.000 firmes; de l’altre, una petició a través de change.org, a on ja han aconseguit unes 400. Tanmateix, el col·lectiu ha editat 20.000 flyers per repartir arreu de la ciutat en els que es veu una imatge virtual del futur canal i els motius que al·leguen per continuar endavant les obres, a més del logo de l’AVV Front Marítim, que s’ha afegit al moviment com a part activa. A banda, la plataforma ha enviat cartes a les desenes d’entitats veïnals de la ciutat per demanar la seva postura i recolzament, algunes de les quals, expliquen, ja s’han mostrat favorables.

   

  La majoria del Ple recolza la reclamació veïnal

   

  A nivell polític, els afectats s’han reunit amb el PP, que, com era d’esperar, ha mostrat el seu suport; amb CiU, Ciutadans i amb el PSC, que també s’hauria posicionat del costat dels veïns, i resta pendent una trobada amb Oriol Lladó, responsable d’Urbanisme, tal i com el propi regidor i el col·lectiu han confirmat. Des del govern es va voler transmetre aquest dilluns “un missatge de tranquil·litat”; el propi Lladó va afirmar que en cap moment s’ha parlat “d’aturar el projecte”, sinó de “revisar i millorar” aquelles qüestions que encara tinguin marge de modificació. En qualsevol cas, va matissar l’alcaldessa Dolors Sabater, es vol obrir l’operatiu urbanístic al màxim a la participació ciutadana perquè siguin els veïns els qui es pronunciïn sobre allò que volen.