Els delictes i faltes van disminuir un 3,8% el 2014 a Badalona

  0
  junta seguretat.jpg

  18/02/2015 – Aquest és el tercer descens consecutiu que es registra a Badalona, segons les dades estadístiques de la Generalitat de Catalunya que es van analitzar en la Junta Local de Seguretat, celebrada dilluns a la tarda a l’edifici El Viver.

  El nombre de delictes i faltes va disminuir a Badalona un 3,8% l’any 2014 respecte del 2013. Aquest és el tercer descens consecutiu que es registra a Badalona, segons les dades estadístiques de la Generalitat de Catalunya que es van analitzar en la Junta Local de Seguretat, celebrada dilluns a la tarda a l’edifici El Viver i a la que van assistir, a més de les autoritats municipals i de la Generalitat, responsables de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra, del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil. Concretament, l’any 2012 es va produir un descens del 2,4%; l’any 2013 va baixar un 4,61%; i el 2014 es va registrar una disminució del 3,8%.

   

  La comparativa interanual especifica desprèn que durant l’any 2014 es van cometre a Badalona un total de 12.050 delictes i faltes, mentre que al 2013 se’n van produir 12.530. Per separat, el nombre de delictes va baixar un 7,9% i les faltes, contràriament, van experimentar un creixement del 2%; els robatoris amb força van disminuir un 17,1% i els robatoris amb violència i intimidació, un 2,6%. Les detencions van disminuir un 12,6% durant el 2014.

   

  En finalitzar la Junta, el delegat territorial de la Generalitat, Fernando Brea, va destacar “la importància de la coordinació dels diferents cossos policials” i els va felicitar per la feina feta, ja que, segons va indicar, “els fets delictius han anat baixant paulatinament durant tots aquests anys des del 2011”. A més, Brea va citar també la gran reducció d’un 23,3% en el nombre de robatoris en interior de vehicles i d’un 28,7% de les estrebades, un tipus de delicte que, segons va indicar, “sol suposar quanties econòmiques petites però que causa molta sensació d’inseguretat”.

   

  Per la seva banda, l’alcalde Garcia Albiol va valorar positivament les xifres i el fet que a Badalona hagin baixat els fets delictius per tercer any consecutiu. “Aquestes xifres positives posen de manifest l’excel·lent feina dels diferents cossos policials i el fet que la política de més policia al carrer està donant els resultats que esperàvem”.