Els Dracs, a un pas del bicampionat nacional

0
    48

23/05/2017 – Els badalonins s’asseguren la plaça a la final després de vèncer als Murcia Cobras per 21-13.

Patit triomf del conjunt d’Oscar Calatayud en les semifinals de la LNFA. Els Murcia Cobras, equip debutant d’aquesta temporada en la màxima categoria i que van aconseguir in extremis el pas a les semifinals, van fer suar de valent als Dracs i van obligar al vigent campió a esforçar-se al màxim per aconseguir el pas per a la seva 15a final de la Lliga Nacional.

Els de Badalona van començar el partit amb un atac molt imprecís, amb un nerviós Sergi Gonzalo que no encertava en els llançaments fins als seus companys. Els Cobras també van començar una mica dubitatiu però van tenir l’oportunitat d’avançar-se en el marcador amb un field goal de 42 iardes que es va anar fora per poc.

Per sort, poc més tard, una intercepció en la zona d’anotació del defensa negre i plata Víctor Jordán, evitava el touchdown visitant després d’una llarga possessió dels Cobras, que anaven entonant-se amb un gran Ángel Clemente liderant l’atac.

El canvi de possessió el van aprofitar els de Badalona i després de començar a moure les cadenes amb certa facilitat, Sergi Gonzalo connectava un pas de 20 iardes amb el seu germà Xavi Gonzalo, inaugurant el marcador del Badalona Sud amb una felina recepció. El mateix receptor exercia de xutador per a transformar també l’extra point que significava el 7-0, justament en el moment que es terminava el primer quart.

Els Cobras van acusar el cop rebut per uns minuts i els Dracs van cercar aprofitar-ho per obrir una bretxa en el marcador. Una altra bona possessió de l’atac local els apropava de nou a la zona d’anotació, però una pèrdua de la pilota del receptor Raúl Cernuda, quan semblava encaminar-se fins a la zona, l’aprofitava el defensa Jorge Escudero per retornar la pilota fins a la iarda 33 del camp dels Dracs.

L’equip d’Alejandro Sotomayor va recuperar la moral amb aquest cop d’efecte i va buscar el seu primer touchdown de la trobada en la següent possessió, tot i que va haver de conformar-se finalment amb un field goal de Francisco Martínez de 31 iardes que retallava el desavantatge tres punts (7-3).

Amb aquest marcador, tot i que ambdós equips van tenir temps i ocasions per anotar més punts, es va arribar al descans després d’una igualada primera meitat.

El tercer quart va començar molt bé per a l’atac dels Dracs, encadenant carreres d’Edu Morlans o Javier Fernández, amb atrapades de Joey Herrick, Xavi Gonzalo i un actiu Raúl Cernuda. Però, aquesta primera possessió acabaria amb una intercepció en la zona d’anotació del murcià Adrián Caballero.

El mateix els hi va passar als Cobras pocs minuts més tard. Després d’apropar-se a pocs menys de 20 iardes de l’anotació, amb un Ángel Clemente molt esquiu per a la defensa badalonina i que aconseguia avançar iardes amb molta facilitat, arribaria la segona intercepció d’un salvador Víctor Jordán, evitant novament el touchdown visitant.

Sense canvis en el marcador s’arribava al darrer i decisiu quart amb les espades en tot l’alt i amb el millor de l’apassionant duel per arribar.

Els Murcia Cobras sorprenia de primer moment a la defensa negre i plata, amb un pas de 67 iardes de Clemente fins a Francisco Martínez, que situava als de Sotomayor per primera vegada davant en el marcador. A més, el mateix Martínez, autor de tots els punts dels Cobras, deixava el 7-10 després d’anotar el punt extra. Els Dracs van reaccionar de nou amb Cernuda i Herrick com grans protagonistes, arribant a escassos cinc iardes de poder anotar de nou. La defensa visitant, liderada per Daniel Iniesta i Javier Balsalobre, va evitar el touchdown local i l’intent de field goal de Xavi Gonzalo es va anar fora, quan semblava que arribava l’empat a deu.

Els Cobras, amb el marcador a favor seu, recuperaven la possessió de la pilota per intentar donar el cop definitiu, però el gran treball defensiu de jugadors com Alex Posito, Kevin Duley, Marcos Carmona o Felipe Archilla entre altres, van provocar el cop de peu de rebuig dels murcians.

Un gran retorn de Herrick fins a la iarda 16 contraria, deixava una immillorable situació de camp per a l’atac de Calatayud. Sergi Gonzalo, molt més entonat en la segona meitat, no va desaprofitar l’oportunitat per a llençar un pas d’11 iardes fins a Cernuda, qui tornava a situar als Dracs per davant en el lluminós. L’extra de Xavi Gonzalo situava el 14-10 i una mica de tranquil·litat per als locals. Els Cobras, amb temps per davant per poder reaccionar, no va poder treure res positiu de nou la possessió.

Ja dintre dels darrers dos minuts de la trobada, els de Calatayud van tornar a encadenar una bona sèrie de jugades, amb Morlans com a gran protagonista, en concentrar la possessió amb un nou touchdown després d’una carrera d’11 iardes, on van continuar els excel·lents bloqueigs de la línia ofensiva. L’extra posterior de Gonzalo significava el 21-10 amb poc més d’un minut per jugar.

Els Cobras no es van donar per vençuts i encara aconseguia un nou field goal de Martínez que deixava el 21-13 en el marcador i un fil d’esperança per als visitants de recuperar el kick off posterior.

L’intent d’onside kick per intentar recuperar la pilota, no se’ls va escapar de les mans als defenses dels Dracs i amb la confirmació de la possessió per als de Calatayud, s’acabava la trobada que certificava el pas del Badalona a la seva cinquena final consecutiva de la LNFA Sèrie A. La darrera cita serà el 3 de juny a Reus davant els Imperials.