Els Dracs cerquen davant Firebats el sèptim títol de la Lliga Nacional

  0
  badalona dracs.jpg

  19/06/2015 – La trobada es disputarà aquest dissabte a les 17h al Camp del Badalona Sud.

  La trobada, que tindrà cita aquest dissabte, 20 de juny a les 17 hores al Camp del Badalona Sud, es presenta apassionant i igualat, vist els últims antecedents entre badalonins i valencians. La gran presència assegurada de seguidors d'ambdós equips i les múltiples activitats previstes abans, durant i després del duel pel títol nacional, asseguraran un gran espectacle al Badalona Sud.

   

  Oscar Calatayud i Ezequiel Martí, ambdós ex-jugadors i actuals entrenadors dels Dracs i Firebats respectivament, s'enfrontaran per segon any consecutiu a la final, al comandament dels dos equips més forts del país en els últims anys.

   

  Calatayud li va guanyar la partida en l'anterior final, però Martí l'ha vençut en les dues batalles disputades aquesta temporada. En aquesta temporada regular, on Firebats va acabar amb un balanç de 9 victòries i una derrota, van aconseguir vèncer en els dos enfrontaments davant els badalonins (25-22 a València i 3-7 a Badalona). Firebats ha dominat la fase prèvia i en semifinals es va desfer del seu gran rival, València Giants (21-26), mentre que els Dracs, segon a la fase regual amb balanç de 7-3, no va tenir problemes per imposar-se amb claredat als Osos Rivas a la semifinal (42-6).

   

  El gran perill per a que els Dracs aconsegueixi la seva sèptima corona lliguera, resideix en l'atac del seu rival. L'ofensiva de Firebats mitjana més de 40 punts al seu favor, gràcies al gran treball de Chris Debosky, Héctor Pertegaz, Javi Martinez, Pau Palau o Nayim Mohamed, sense descuidar tampoc a una defensa en la què destaquen jugadors com Daniel Iniesta, Carles Redón, Javier Martínez de Ayala, Scott Fernández, Peter Evans o Andrea Pascualli.

   

  Per la part local, Calatayud seguirà apostant per la tripleta de quarterbacks (Gonzalo-Cannon-Carminati), que tan bons resultats li ha donat a la seva ofensiva en els últims partits, juntament a les accions ofensives de Javi Fernández, Ian Escoda o Joan Carles Bartra. La defensa badalonina, líder a la competició amb menys de 10 punts rebuts per partit, intentarà mantenir la seva regularitat i evitar els envits de l'atac valencià. Per això compta amb homes de la talla de Marcos Carmona, Kevin Duley, Jordi Soler, Dan Menzel, Jorge Camarena, Alex Mancha i Oscar Pérez, entre altres.

   

  La final de la XXI Lliga Nacional de Futbol Americà Sèrie A comptarà amb la presència per al sorteig inicial de l'esportista català Ander Mirambell, participant en els Jocs Olímpics d'Hivern de Vancouver 2010 i Sochi 2014, convertint-se en el primer espanyol olímpic en la modalitat de Skeleton. La festa de la gran final nacional de la màxima divisió del futbol americà en el nostre país, promet ser tot un espectacle per a tots els aficionats que assisteixin a la trobada.