Tornen les ‘vaquilles’ aquest cap de setmana al parc de Gran Sol en el marc de les festes majors

  0
  vaquilles.jpg

  19/06/2015 – Sant Joan de Llefià, Manresà, el Gorg i el Remei celebren diverses activitats per a tot els públics.

  El darrer cap de setmana diversos barris de la ciutat van concloure les seves festes majors. Entre les quals, Sant Antoni de Llefià que es va acomiadar amb la 25a edició de la Mostra d'Entitats, que com sempre rep la col·laboració d'una cinquantena d'associacions i entitats culturals, educatives i veïnals, entre altres, com també de jovent, lleure i comunicacions. El Correfoc, que enguany ha celebrat el 30è aniversari amb la presència de la Lilly, una nova diablessa dels Diables Kapaoltis de Llefià. També va comptar amb la participació dels diables i diablesses de la Tronada de Sant Adrià de Besòs. D'altra banda, a ritme de Remember Music Show, centenars de veïns del barri de Can Clarís van recordar i ballar cançons dels anys 60, 70 i 80 i 90 des de la plaça Joan Miró, on també es van degustar uns 270 quilos de sardines. A més, el barri de Raval, des de la plaça Mag Li Chan, es van degustar 600 botifarrades a rtime de salsa i sevillanes, entre altres. Finalment, l'AV de Ronda de Sant Antoni de Llefià també va celebrar les seves festes durant el passat cap de setmana amb diverses activitats gastronòmiques, infantils i espectacles musicals. Ara, és el moment de Sant Joan de Llefià, Manresà, el Gorg i el Remei.

   

  Sant Joan de Llefià

  Amb l'arribada de la revetlla de Sant Joan, l'AV de Sant Joan de Llefià – Gran Sol està de festa major, tot i que les van iniciar aquest dijous amb el pregó, a càrrec de la veïna i secretària de l'entitat, Laura Mesas, i les actuacions de les escoles Baldiri Reixach i Atelier. L'acte central arribarà aquest cap de setmana, dies 20 i 21 de juny a les 19.30 i 20.30h, respectivament, amb la tradicional 'suelta de vaquilles', on s'espera un total de 16 vaques braves i l'assistència de més de 3.000 persones. La festa continuarà dilluns, dia 22 a les 19h, amb l'homenatge a la tercera edat; dimarts a les 23.30h amb la revetlla de Sant Joan, i dimecres a partir de les 11h amb diverses activitats gastronòmiques, infantils i espectacles d'entitats culturals com Agarimos, Ateneu Cultural de Llefià i Flamenco Vivo.  Tots els actes tindran lloc al parc de Gran Sol.

   

  D'altra banda, en el mateix barri però des de la plaça de la Pipa, l'AV de Sant Joan de Llefià Alt inicien les seves festes aquest dissabte a partir de les 17h amb un ampli ventall d'activitats, destacant el pregó, l'actuació de sevillanes, el torneig de petanca, la missa rociera i l'actuació de Bravogama Artistas. Diumenge, el dia es centrarà amb els infants, ja que des de les 9 del matí fines a les 14.30h hi haurà diversos tallers per a tots els nens i nenes. A la tarda, a partir de les 18.45h tornaran les actuacions de ball de saló, country i l'exhibició de karate. La festa continuarà també dilluns a les 19h amb música per a tots els veïns, mentre que el dimecres, dia 23 a partir de les 18.30h, serà moment de diverses actuacions de l'associació de veïns. De nou, Bravogama Artistas clausurà la festa del dimecres. I finalment el dimecres, dia 24, festivitat de Sant Joan, hi haurà a les 10.30h la tradicional exhibició de cavalls, el potatge rociero (13.30h), la xocolatada (18.30h) i l'actuació de la Casa de Utrera (18.45h).

   

  El Remei

  També l'AV del Maresme, des del barri del Raval, està de festa major i aquest divendres, 19 de juny a les 18h, organitza, amb la vocalia de la dona, una exposició de pintura i concurs de cuina. Pel cap de setmana, dissabte hi ha xocolatada per als infants (18h) i ball de cara a la nit; i pel diumenge, torneig de petanca (9h), botifarrada popular (10h) i festa infantil amb grup d'animació i festa de l'escuma (12h).

   

  Manresà

  Per la seva part, l'AV del Manresà celebra aquest dissabte, 20 de juny a partir de les 21h, les festes de Sant Lluis amb un sopar de germanor amenitzat amb música i ball, al Camp de Fútbol de Manresà   

  Gorg

  Des de l'AV Gorg-Mar, situada al carrer Antoni Bori, 45-47, es celebra una botifarrada aquest dissabte, dia 20 a les 21h, adreçada a totes les persones que vulguin gaudir d'una estona de festa i convivència amb l'actuació del duo Cabana.