Els jutges de Badalona demanen la dimissió del president del CGPJ i del minstre de Justícia

  0
  55
  jueces.jpg

  12/11/2012 – En la darrera junta del partit judicial de Badalona, fa unes setmanes, acordaren mostrar la seva disconformitat amb l'avanprojecte de la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial.

  Després de la darrera junta del partit judicial de Badalona celebrada fa unes setmanes, els jutges de la ciutat van deixar ben clar que estan totalment en contra del nou avantprojecte de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial proposada pel govern estatal fa uns mesos.

   

  La nova proposta del ministre de Justícia, Albert Ruiz Gallardón, planteja, entre d’altres qüestions que modifiquen les condicions laborals dels jutges, eliminar quasi de forma completa les substitucions realitzades per jutges interins, el que suposa deixar sense treball a uns 1.400 magistrats i augmentar la càrrega de treball dels funcionaris de carrera. En aquest sentit, i d’acord amb la Junta de Jutges de Madrid –i d’altres juntes i associacions de jutges que s’han pronunciat fins ara- els magistrats badalonins demanen la dimissió del President del Consell General del Poder Judicial, de qui critiquen la poca defensa dels interessos de la carrera judicial i de la seva independència enfront al govern, i del ministre Gallardón.

   

  El partit judicial de Badalona s’alinea amb el parer de l’associació progressista Jueces para la Democràcia, que titllà l’avantprojecte d’”incompatible” amb la intenció de despolititzar la justícia. De la mateixa forma, els jutges badalonins van acordar a la darrera junta recolzar qualsevol solució encaminada a “limitar l’excessiva càrrega de treball que pesa sobre els Jutjats i Tribunals”, sempre i quan sigui “respectuosa amb les peculiaritats de la funció jurisdiccionals i amb l’estatut judicial”.