Els menors de 12 anys podrien sortir al carrer a partir del 27 d’abril

  0
  54

  El president del Govern Pedro Sánchez ha confirmat aquest dissabte que els nens i nenes podran sortir al carrer a partir del 27 d’abril. Aquesta serà la primera mesura d’alleujament dins del confinament, tal i com afirma Sánchez: “Començarem a donar-los l’oportunitat de sortir de les seves cases i gaudir d’una estona al dia a l’aire lliure”.

  El president ha assegurat que aquesta mesura afectarà els menors de 12 anys, basant-se en la Llei de Salut Pública. Aquesta mesura haurà de ser confirmada pels experts i per les comunitats autònomes, amb el que en els pròxims dies podria augmentar-se l’edat per a poder sortir al carrer. Tot i això, les sortides hauran de fer-les acompanyats sempre d’un adult i amb limitacions d’espai i temps.

  Per altra banda, també es generalitza l’ús de mascaretes i respecte a la possibilitat de començar a sortir per practicar esport, aquesta no es flexibilitzarà abans del 10 de maig, tot i ser un dels aspectes més demandats per amplis sectors de la població.

  Successius Estats d’Alarma

  L’Estat d’Alarma seguirà present almenys fins al 9 de maig, encara que hi haurà una desescalada progressiva en els graus de confinament: “No estarem en el mateix Estat d’Alarma; estarem en successius Estats d’Alarma”. Sánchez prediu un horitzó d’una “lenta marxa en la volta a la normalitat“.

  Pedro Sánchez també ha assegurat que es treballa per a fer passos endavant, però també pot donar marxes enrere: “Si veiem que hi ha reculades en algun municipi revisarem aquestes decisions i reaccionarem”, ha assegurat Pedro Sánchez.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí