Els Micaco s’estrenen al Concurs de Castells de Tarragona amb un gust agredolç

  0
  36
  casterllers.jpg

  09/10/2012 – Els badalonins tornen a assolir el dos de set, per segon cop en la seva història, i queden en la 26ª posició de la competició; el primer set de set de la colla no va poder ser descarregat.

  Els Castellers de Badalona van tancar la seva primera participació a la Biennal de Castells de Tarragona en la 26ª posició però amb un regust “agredolç”. La cita històrica pels de la samarreta Micaco va tenir els seus aspectes més positius en la consecució, per segon cop en tota la seva història, de la torre de set i una participació més que digna en el certamen de castellers més important; els contrapunts van ser les estructures que no es pogueren descarregar, com el set de set, i que pretenien fer de la de dissabte la millor actuació de la colla des dels seus inicis.

   

  Fins a 200 persones plenes d’il·lusió es van traslladar amb autocar des de Badalona. Els badalonins van voler començar la jornada pel plat fort o, si més no, pel més innovador: un set de set que va pujar bé, però al qual li faltà l’empenta decisiva de la canalla, que no ho va veure clar i es va fer enrere.

   

  Els Micaco no volien espatllar amb els nervis i la tensió una ocasió tan especial com aquesta i van optar, en segona ronda, per un tres de set que s’aixecà i es descarregà sense gaires problemes, per deixar pas sense miraments a la pedra angular de l’actuació: el dos de set, que van descarregar per segon cop en la seva història.

   

  Plens d’eufòria, van atacar al cinc de set, que s’alçà impecablement, però tampoc fou descarregat degut a la nova indecisió de l’enxaneta. Els castellers van concloure l’actuació amb un quatre de set; tot i que van voler arrodonir amb un vano de cinc, el pilar del mig es va resistir.