Els millors, els porters (0-0)

0
    29

26/01/2014 –Empat a zero del CF Badalona davant de l’Hospitalet en un partit on qualsevol dels dos equips podria haver guanyat. Si comptem la quantitat d'ocasions de gol els tres punts haurien d’haver volat del camp del Centenari, però els de Piti Belmonte també van disposar d’oportunitats per poder decantar la balança al seu favor. Al final l’empat va ser un bon resultat, sobretot arran de l’expulsió de Fran Grima al minut 74, que va obligar als escapulats a afrontar el tram final amb només 10 jugadors. Una decisió rigorosa del col·legiat Pinto Herrera (podria haver ensenyat perfectament targeta groga), però que el defensa escapulat es podria haver estalviat perquè la jugada es va produir al mig del camp en una acció sense perill. Amb inferioritat numèrica va tocar patir, però el Badalona va poder mantenir la seva porteria a zero i obtenir un punt potser insuficient per allunyar-se de la zona de perill però bo vist el desenvolupament d’un partit en què els dos porters, Marcos i Craviotto, van excel·lir.

Arran de les absències, Piti Belmonte va fer tornar Joan Castillo al centre de la defensa (Robert Costa està lesionat) i al mig del camp va apostar per Puigdollers per la baixa de Sergio Maestre, sancionat. L’inici del partit del Badalona, però, no va ser bo, i l’Hospitalet va ser el clar dominador dels primers vint minuts, en què Marcos ja va salvar dos ocasions claríssimes, la primera a xut d’Akinsola i la segona a peus de Canario, desviant amb la punta dels dits un enverinat xut creuat que anava al fons de la xarxa. Un xut desviat de Fran Grima, a minut 21, va ser la primera aproximació dels escapulats, fins aleshores aclaparats per la pressió d’un Hospitalet que generava molt perill robant pilotes al mig del camp. Poc a poc els de Piti Belmonte es van poder treure de sobre el domini visitant, controlant una mica més la possessió de la pilota i posant un punt de pausa necessari al partit, i Abraham va tenir als seus peus la millor ocasió escapulada. Va ser, de fet, una doble ocasió claríssima, perquè després de la canonada del davanter canari, desviada per Craviotto amb una aturada espectacular, Lolo va rematar de cap el refús, fent lluir de nou el porter visitant. Abans del descans, però, Canario encara va tenir temps de fer lluir de nou Marcos en un primer temps en què els porters van ser els grans protagonistes.

El pas pels vestidors li va anar bé al Badalona, que va sortir amb més empenta i en els primers minuts va tenir dos clares ocasions per avançar-se en el marcador. La primera va arribar a peus de Lolo, que va xutar fluix una espectacular assistència de rabona d’Abraham. I la segona la va evitar Craviotto, aturant la rematada de Joaquín després d’una bona internada de Fran Grima per la banda dreta. El gol, però, no va arribar, i poc després la sort es va aliar amb els escapulats, quan Manel, incomprensiblement, va enviar fora la seva rematada quan s’havia quedat tot sol davant Marcos. La ocasió de l’Hospitalet, segurament la més clara del matx, va precedir a l’expulsió de Fran Grima, que ja va canviar el signe del partit. En la disputa per una pilota al centre del camp, tocant a la línia de banda, Grima va envestir Iván Salvador i l’àrbitre el va expulsar amb vermella directa sense pensar-s’ho.  La decisió arbitral va tirar per terra bona part de les opcions del Badalona, que va haver de jugar l’últim quart d’hora en inferioritat numèrica. Piti Belmonte va fer canvis per refer l’equip (va entrar Ferrón) i va tocar patir. Marcos, però, va tornar a treure una bona centrada de Salvador i al minut 90 el xut de Canario, per sort, va sortir fora.

Amb aquest empat, el CF Badalona suma 24 punts i es manté fora de la zona de perill (14è) però encara massa a prop de les places de descens. La setmana vinent toca un partit molt complicat al camp de l’Atlètic Balears, que aquesta jornada ha perdut el liderat (és segon), després d’ensopegar amb l’Olot (1-0). Després si que arribarà una autèntica final al camp del Centenari contra un rival directe, l’Ontinyent.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (0): Marcos, Fran Grima, Bermudo, Joan Castillo, Cárdenas, Sergio Gómez (Lázaro, 79’), Lolo, Puigdollers (Ferrón, 75’), Carracedo (Boniquet, 68’), Joaquín i Abraham.

CE L’Hospitalet (0): Craviotto, Peque, Valentín, Viale (Mousa, 81’), Moyano, Manel, (Quintillà, 78’), David Haro, Pol, Carreño, Canario i Akinsola (Iván Salvador, 70’).

Àrbitre: David Jesús Pinto Herrera. Ve expulsar amb vermella directa Fran Grima (74’). Va ensenyar targetes grogues a Ferrón, del Badalona, i al visitant Pol.