Els mossos detenen el presumpte culpable de robar en dotze escoles de Badalona

  0

  21/11/2012 – L'individu, de 34 anys i veí de Badalona, hauria actuat sol durant els robatoris, accedint durant les nits i emportant-se portàtils, càmeres i diners.

  Els Mossos d'Esquadra han detingut Miguel RL, de 34 anys i veí de Badalona, per la seva presumpta participació en dotze robatoris en escoles del municipi. El detingut acumula una dotzena d’antecedents policials.

   

  A mitjans del passat mes d’octubre, es va detectar un increment de robatoris comesos durant la nit en centres docents, quan aquests estaven tancats. Segons els investigadors, podria tractar-se d’un home que actuava sol, accedint a l’interior de les instal·lacions forçant alguna porta d’accés o bé trencant alguna finestra. Un cop a dins, sostreia ordinadors portàtils, càmeres fotogràfiques i diners en metàl·lic. Un dels col·legis que podria haver estat objectiu del presumpta lladre és l’Escola Betúlia, que va patir un incident d’aquestes característiques fa ja unes setmanes.

   

  Les gestions dutes a terme pel cos policial van permetre recollir prou indicis per tal d’atribuir al presumpte culpable la comissió dels fets. A l’arrestat, que va ser detingut el passat 7 de novembre, se li atribueixen també dos robatoris amb violència i intimidació.

   

  El primer va tenir lloc el passat 16 d’octubre en un establiment comercial, del qual es va endur els diners en efectiu de la màquina registradora, i el segon es va produir el passat 30 d’octubre, quan el detingut va estirar la bossa de mà d’una dona mentre caminava pel carrer.

   

  El presumpte culpable, que acumula dotze antecedents policials, va passar a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Badalona, que en va decretar llibertat provisional.