Els regidors Oriol Lladó i Jose Téllez declaren als jutjats pel cas del ’12-O’

  0
  IMG_8496.JPG

  25/10/2016 – Tot i que també havia de declarar Agnès Rotger, el retard de les compareixences ha fet que s'hagi de posposar a aquest dimecres.

  Aquest dimarts ha estat el primer torn de declaracions dels regidors citats en qualitat d'investigats per presumpte desobediència en el cas del 12 d'octubre. El govern tripartit amb l'alcaldessa Dolors Sabater al capdavant ha assistir per donar suport als sis representants de Guanyem Badalona i ERc implicats. Finalment, i per qüestió de temps, només han passat declaració Oriol Lladó i Jose Téllez.

   

  Després de dues hores i mitja de declaració, Oriol Lladó ha reprovat que s'estigui judicialitzant per culpa del Partit Popular un “gest de normalitat com és atendre la ciutadania”. Ha carregat contra el PP per portar als jutjats una qüestió política i ha titllat de “cortina de fum” i “circ mediàtic”. El tinent d'alcalde ha culpat Albiol per tota la polèmica del 12-O.

   

  Téllez defensa el seu dret a la llibertat d'expressió

   

  Jose Téllez ha explicat que ha assistit als jutjats per defensar la sobirania local i el dret a la representació política i s'ha escudat en la “llibertat d'expressió” pel fet d'haver trencat l'ordre judicial el 12-O. El regidor de Guanyem Badalona ha subratllat que el gest de trencar la interlocutòria va ser una decisió presa a nivell personal amb el seu cercle més proper. Téllez afirma que no s'empenedeix del fet i considera que s'està sobredimensionant “l'anècdota”.

   

  Un error informàtic als jutjats ha allargat les declaracions

   

  Els dos regidors han respost les preguntes del jutge que instrueix el cas, Josep Maria Noales, i de la Fiscalia. El PP no ha estat admé com a acusació particular. Les declaracions s'han allargat durant dues hores i mitja i més d'una hora, respectivament, perquè un error al servei informàtic dels jutjats ha impedit gravar la sessió i s'ha hagut de transcriure. Aquest dimecres, a partir de les 21.30h, declararan Agnès Rotger, Laia Sabater, Francesc Duran i Fàtima Taleb.

   

  Suport de figures de la política catalana

   

  Els regidors de Badalona han estat recolzats a les portes dels jutjats per figures de la política catalana com ara Marta Rovira, d'ERC; Gabriela Serra, de la CUP; Sónia Farré, d'En Comú Podem, o el president de l'ANC, Jordi Sànchez. També hi ha assistit el regidor convergent Ferran Falcó.