Els Reis arriben a Badalona

  0
  cavalcada completa.jpg

  05/01/2015 – L’inici de la Cavalcada serà a la rambla de la Solidaritat de Llefià, a les 18.30 hores; Televisió de Badalona l'emetrà per primera vegada en directe.

  Badalona es prepara per a la Cavalcada de Reis que aquest dilluns 5 de gener recorrerà els carrers de la ciutat. La comitiva reial estarà encapçalada pel patge anunciador, el príncep Artaban, i el seu vehicle carregat de regals. Segons la llegenda, Artaban va ser el quart rei, que de camí a Betlem per portar els presents al nen Jesús, va interrompre el seu viatge per assistir a diverses persones que necessitaven la seva ajuda, i gràcies al seu caràcter altruista, va anar regalant els seus obsequis, per la qual cosa va arribar tard a l’ofrena del tres Reis d’Orient.

   

  Cavalcada de Reis 2015

  Enguany, la cavalcada se submergirà en un món fantàstic a partir del elements simbòlics que representen els presents que portaven els Reis Mags d’Orient: l’or, l’encens i la mirra. Ses Majestats arribaran a Badalona a les 16.45 hores, per l’avinguda d’en Martí Pujol en cotxe d’època i faran un recorregut fins arribar a la cantonada amb el carrer de Francesc Layret on seran rebuts per l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament de Badalona. En aquest punt es formarà una comitiva amb els Reis, patges, comparses i autoritats, i es dirigiran a peu fins a la plaça de la Vila.

   

  Un cop els Reis arribin a la plaça de la Vila, una coral infantil cantarà, des del balcó de l’Ajuntament, la nadala Els Reis vénen. A continuació, des del mateix balcó de la Casa de la Vila, es farà la rebuda institucional amb un discurs de benvinguda a Ses Majestats a càrrec de l’alcalde, i el discurs d’un dels Reis, amb un missatge dirigit a tots els nens i nenes.

   

  Recorregut i horari de la Cavalcada de Reis

  El recorregut canvia respecte el dels darrers anys a causa de les obres en la millora del paviment del carrer de Don Pelai, el carrer alternatiu de baixada serà el carrer de Juan Valera. L’inici de la Cavalcada serà a la rambla de la Solidaritat de Llefià, a les 18.30 hores. A partir d’aquí el recorregut i l’horari de pas seran els següents: avinguda de Pius XII, Marquès de Sant Mori (18.45 h), Juan Valera (19.15 h), Alfons XIII (19.30 h), Francesc Macià (19.45), Creu, Martí Pujol (20 h), Francesc Layret, plaça de la Vila (20.15 h), Prim (20.30 h) i final al carrer d’en Prim cantonada passeig de la Rambla (20.45 h).

   

  Una comitiva d’unes 400 persones

  En aquesta edició de la Cavalcada 2015 hi participaran artísticament unes 400 persones. Tot i així, la xifra global de participants, comptant també Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers, Voluntaris Badalona o tècnics, serà del voltant de 650 persones. Tanmateix, hi seran presents més d’una vintena d’entitats de dansa i de cultura popular, entre d’altres. L’esdeveniment compta amb una desena de patrocinadors. Al llarg de tot el recorregut s’oferiran més de 4.000 quilograms de caramels aptes per als nens i nenes celíacs. Es calcula que més de 100.000 persones poden presenciar en directe la Cavalcada de Reis de Badalona.

   

  Televisió de Badalona emetrà en directe la Cavalcada de Reis

  Televisió de Badalona emetrà per primera vegada en directe la Cavalcada de Reis. La transmissió començarà a les 18.30 hores. Hi haurà punts de connexió pels carrers de la ciutat i una càmera seguirà les carrosses durant el seu recorregut. També hi haurà un plató ubicat a la Casa de la Vila. El programa especial de Televisió de Badalona s’anirà repetint durant tota la nit.