Els serveis de neteja recullen nou tones de residus de les platges

  0
  71
  Platja Barca Maria 07 h.jpg

  25/06/2012 – Al llarg de la nit s'han cremat 16 contenidors, s'han extingit sis incendis i 64 fogueres i els serveis sanitaris i de socorrisme han atès 13 persones; també s'han produït quatre detencions.

  El dispositiu de neteja i seguretat preparat per l’ajuntament de Badalona durant la nit de la revetlla de Sant Joan a les platges ha retirat nou tones de residus, una tona menys que l’any passat, des que ha començat l’operatiu, a les 6h, fins les 10h, quan la platja ja estava preparada pel bany.

   

  El desallotjament de les platges s’ha fet en línies generals de forma cívica; han participat 24 agents de Guàrdia Urbana i 14 de Mossos d’Esquadra. Tot i que la normalitat ha estat la nota predominant cal destacar que s’han detingut 4 persones que havien protagonitzat a les 6.30 hores una baralla a la platja dels Pescadors on dues persones han estat ferides per arma blanca. Els dos ferits han estat traslladats a l’Hospital Municipal de la ciutat.

   

  En el marc d’aquest dispositiu general, 18 agents de la Guàrdia Urbana s’han encarregat de vetllar estrictament per tal que el nou tram del passeig Marítim, inaugurat fa només una setmana, no registrés cap incident que pogués malmetre el nou mobiliari urbà i afectar el paviment de fusta.

   

  Mitja dotzena de persones que havien patit contusions lleus i talls han estat ateses durant la nit, així com altres set que es trobaven en situació de coma etílic.

   

  D’altra banda, s’ha hagut d’actuar per apagar 64 fogueres a la platja ja que aquestes estan totalment prohibides, incloses les barbacoes.

   

  Pel que fa a les incidències produïdes a la ciutat, s’han registrat 6 incendis que han fet necessària la intervenció dels bombers, la majoria a causa de la cremada de matolls. La incidència més destacada en aquest sentit s’ha produït al costat de l’estació ferroviària a les 2 de la matinada. Tanmateix el foc s’ha pogut extingir ràpidament. A banda d’això, cal destacar que durant la nit s’han cremat 16 contenidors d’escombraries, l’incendi dels quals ha afectat a 5 vehicles que estaven estacionats al carrer i també de manera lleu a 5 habitatges.