Els socorristes badalonins de Proactiva han rescatat 130.000 refugiats a Lesbos

  0
  101
  open arms.png

  16/12/2015 – Els voluntaris de l'empresa de salvament badalonina convertida en ONG porten tres mesos a l'illa grega de Lesbos.

  Els socorristes del grup de salvament i ONG badalonina Proactiva Open Arms ha rescatat 130.700 refugiats a la costa de l’illa de Lesbos. Arribats el setembre passat davant la situació d’emergència a les costes gregues, els voluntaris van iniciar una campanya de crowfunding per aconseguir recursos i romandre a Grècia el màxim temps possible. Des de llavors, han ajudat 8.100 persones a la deriva, a 8.800 que es trobaven atrapats a penya-segats, han tret de l’aigua 400 persones, han atès set naufragis i han desembarcat desenes de milers.

   

  Les primeres setmanes, la comitiva d’Open Arms va estar formada per quatre o cinc voluntaris, fins que a l’octubre van poder augmentar el nombre fins a nou, a més de comptar dues motos aquàtiques, dos 4×4. Més tard, van reunir finançament per encarregar dues embarcacions de salvament, una de les quals ja està de servei. Proactiva assegura haver-se consolidat com a “eix coordinador en les intervencions d’emergència a la costa” i consideren que les seves accions “han resultat crucials per salvar un important nombre de vides”.

   

  La ONG calcula que al voltant de 945.000 persones han arribat a Europa en embarcacions no aptes per a la navegació durant el 2015, i que més de 3.500 han perdut la vida durant el trajecte.