Voluntaris cobra la subvenció, fa marxa enrere i sí participarà a la recollida de joguines i la cavalcada

  0
  17
  IMG_3833.JPG

  16/12/2015 – Tot i que l'entitat havia afirmat molt taxativament que no participaria a la campanya nadalenca fa uns dies, ha canviat de postura uns dies més tard.

  La postura de Voluntaris Badalona i la seva participació en la campanya de Nadal ha estat un constant estira-i-arronsa que pot despistar a més d’un veí i veïna de la ciutat. Fa mesos que l’entitat manté amb el govern local una sèrie de desacords que els ha portat a desvincular-se de diferents actes als que havien participat tradicionalment i, fins i tot, a queixar-se davant la Fiscalia. Asseguraven, fa setmanes, que l’executiu no havia abonat la subvenció relativa a 2015 i que, si no la cobraven, no podrien fer la seva tasca d’organització a la campanya solidària ‘Cap nen sense joguina’ ni a la Cavalcada de Reis.

   

  Finalment, la subvenció, o almenys la primera part, va arribar a les arques de Voluntaris: 15.000 euros. Semblava que això arreglaria la tensa situació i l’entitat acceptaria col·laborar, com sempre. Res més lluny de la realitat, el col·lectiu va establir un ultimàtum a principis de desembre,  al·legant que el compromís del govern era transferir 25.000 euros que faltaven 10.000 i que es desmarcaria de les activitats municipals nadalenques si no els rebia i si no tenia la informació i el suport administratiu i informàtic necessari. Els 25.000 euros compromesos, la meitat de la subvenció de tot l’any, es divideixen entre 15.000 i 10.000 que provenen de conceptes diferents.

   

  L’Ajuntament va donar l’ordre de pagament dels darrers 10.000 i el tresorer de l’entitat va signar la recepció dels mateixos a principis de desembre; només faltava el vistiplau a la transferència. Tot i que la situació escapava de la decisió política, Voluntaris va emetre dimecres un comunicat en el que negava la seva participació en la recollida de joguines i fonts de l’entitat afirmaven que, molt probablement, no participarien tampoc a la Cavalcada de Reis. El govern assegurava que havia fet tot el possible per accelerar el pagament de la subvenció, que la darrera part estava en camí, però que tot i així s’havien de donar uns passos administratius que no es poden saltar, a risc de violar la llei. En aquest sentit, l’executiu treballava per implicar altres entitats de la ciutat i començava a sospesar opcions per a assegurar la participació de persones voluntàries a la cavalcada. La situació semblava inamovible.

   

  El PP demana formalment a l’entitat que doni marxa enrere

   

  Aquest cap de setmana, dies després del cop sobre la taula de l’entitat, Xavier Garcia Albiol entregava a Voluntaris una carta en la que demana la participació de l’associació a la campanya de joguines solidàries i a la Cavalcada de Reis. El PP titlla de “maltractament” la postura del nou govern cap a l’entitat i ho considera quelcom “intolerable que està perjudicant el bon desenvolupament de les activitats” municipals. “Sóc molt conscient de la mala gestió de l’actual govern, però davant situacions excepcionals calen mesures excepcionals, i crec que Badalona i els seus veïns estan per sobre de la incompetència de l’actual govern”, afirma Albiol.

   

  Voluntaris frena i confirma la seva col·laboració

   

  Aquest dilluns a la tarda, després de reunir-se, Voluntaris ha informat que finalment sí participarà a la campanya de recollida de joguines i a la cavalcada de reis. Segons expliquen des de l’entitat, els 10.000 euros restants van arribar el passat dia 10 i l’Ajuntament ha posat a disposició el suport informàtic i administratiu suficient per engegar la campanya, que ja ha començat, tot i que dóna el tret de sortida aquest dimecres. A banda, destaquen que han rebut peticions de diferents entitats i partits que els hi ha demanat la seva implicació, més enllà de la relació amb el govern, en favor de la ciutat i els seus nens. La recollida de joguines està en marxa i la planificació del dispositiu de la cavalcada començarà aviat. Si res no canvia, la participació de Voluntaris Badalona torna a la normalitat, almenys aquest Nadal.