Els treballadors de BSA es tanquen contra l’ampliació de jornada i reducció de pagues

  0
  60
  bsa.JPG

  01/02/2013 – La jornada de protesta d'ahir, convocada pel comitè d'empresa d'Atenció Primària, va ser recolzada pels comitès del sociosanitari i de l'Hospital Municipal, on també es van veure pancartes i manifestants.

  Part dels treballadors de Badalona Serveis Assistencials (BSA) van manifestar-se ahir tancant-se a les oficines de gerència de l’empresa i ocupant la sala d’entrada de l’Hospital Municipal. Convocada pel Comitè d’Empresa d’Atenció Primària, la protesta es va allargar de 8 del matí a 5 de la tarda i va estar recolzada pels comitès d’empresa del sociosanitari El Carme i el d’atenció especialitzada del propi hospital. Segons explicaven ahir els organitzadors, el seguiment va anar variant, però parlaven d’unes 50 persones en diversos moments de la jornada.

   

  El comitè d’empresa convocant explica que l’aplicació del nou decret llei que obliga a l’ampliació de la jornada laboral dels treballadors municipals ha estat el factor determinant a l’hora de passar a la protesta activa. Segons diuen, porten dies esperant que empresa i Ajuntament els informin sobre una paga extra que han de rebre, el contracte de gestió, i ahir era el dia límit. D’altra banda, a més, expliquen que el govern local no els hi vol abonar els diners corresponents al 5% del sou retingut des del 2010, a falta d’una sentència definitiva del Tribunal Suprem, tot i que la Justícia ja els ha donat la raó.

   

  La direcció de l’empresa subratlla que l’ampliació de jornada ve dictada per la llei, i que, a més, BSA ha decidit implementar uns horaris lleugerament més reduïts del que recomanaven les tres patronals sanitàries. Quant a la liquidació dels contractes de gestió, l’ens municipal assegura que ja ha traslladat la proposta al Consell d’Administració, que és qui ara ha d’aprovar una modificació del pressupost d’1,9 milions d’euros per fer front als pagaments. Respecte del tercer cas, s’explica que no es pot actuar abans que el Suprem dicti sentència.