Els treballadors de BSA recuperen el 5% de sou retallat el 2010

  0
  61
  bsa.JPG

  04/09/2015 – La societat municipal, d'altra banda, va ingressar un milió més dels 7 que debia als treballadors; resta per negociar quan es tornaran els 3 restants.

  Després d’uns mesos molt convulsos a finals de 2014 i principis de 2015, sembla que la pau torna a Badalona Serveis Assistencials, la societat que gestiona l’Hospital Municipal de Badalona, el Sociosanitari el Carme i alguns CAPs de la ciutat. Fa més d’un any, el Tribunal Suprem va dictar una sentència favorable als treballadors de societats com BSA, que apuntava que la retallada del 5% del sou efectuada l’any 2010 no s’ajustava a dret. Des d’aquell moment, l’empresa municipal ha de retornar als seus treballadors un total de 7 milions d’euros en salari retallat des de la reducció, a més de reflectir la recuperació del 5% en les nòmines de la plantilla.

   

  Pagament d’un milió més del deute

   

  El retorn dels 7 milions s’ha anat produint de forma gradual durant el darrer any. Abans del canvi de govern, BSA ja havia tornat als treballadors prop de 3 milions, tal i com l’anterior Ajuntament havia compromès. Aquest estiu s’ha ingressat un milió més, i els propers dies empresa i representants sindicals es reuniran per periodificar el pagament dels 3 milions restants.

   

  Un altre dels progressos importants i que la plantilla i el comitè d’empresa més fortament han reclamat durant el darrer any és la recuperació del 5% del sou, quelcom que, a principis d’any, semblava inviable. En un consell d’administració extraordinari, el passat 31 de juliol, es va decidir aplicar el nou conveni col·lectiu, gràcies al qual les nòmines tornen a comptar amb aquest 5% i amb els endarreriments que no s’havien ingressat des del maig.

   

  La presidenta del Comitè d’Empresa, Rosa Maria Famadas, afirma que es mostren satisfets amb el “grau d’implicació del nou govern” i que esperen poder deixar lligat aviat el retorn dels 3 darrers milions de deute.