La calor i l’absència de pluges, factors de la proliferació de paneroles aquest estiu

  0
  P2430573Cucaracha-Roja-Eco.JPG

  04/09/2015 – Badalona ha viscut uns mesos estivals on la plaga de paneroles, com a altres municipis, ha estat accentuada i extraordinària; el nombre d'intervencions ha augmentat en un 14%.

  Cada estiu, amb l’arribada de la calor, les ciutats viuen alguns problemes estacionals com les plagues d’alguns insectes. Una de les que desperten més queixes és la de les paneroles, que en algunes zones de la ciutat proliferen i semblen quasi omnipresents. Enguany, les queixes dels veïns han estat inclús per sobre de temporades anteriors, i amb raó. Badalona ha viscut uns mesos estivals on la plaga de paneroles, com a altres municipis, ha estat accentuada i extraordinària.

   

  La regidoria de Salut explica que les altes temperatures registrades des dels primers dies de juny i l’absència de pluges fins a finals del mes d’agost han provocat que la plaga d’aquest insecte hagi estat més notòria del que és habitual. El titular de Salut, Francesc Ribot, afirma que han rebut moltes queixes de diferents zones del municipi i que totes les reclamacions s’han anat atenent de forma constant, el que ha suposat un increment del 14% en el nombre d’intervencions i fumigacions contra la plaga.

   

  El mètode més habitual utilitzat per tractar les paneroles és la utilització i aplicació d’un gel, una mena de fumigador, als embornals i claveguerams dels carrers afectats. Es tracta d’una substància que s’enganxa a l’insecte i que va transmeten les seves propietats a la resta de la colònia amb el contacte d’una panerola amb la resta.